С аплодисменти и нов терен във Велико Търново почетоха паметта на Трифон Иванов

Начало / Футбол / Бг Футбол / С аплодисменти и нов терен във Велико Търново почетоха паметта на Трифон Иванов

С аплодисменти и откриване на футболен терен, носещ името на Трифон Иванов, във Велико Търново вчера бе почетена паметта на „железния“ защитник.

Легендарният футболист почина на 13 февруари 2016 г., след като бе покосен от масивен инфаркт. Десетки приятели на капитана на националния отбор с вечния номер три се събраха на новото тренировъчно игрище във Велико Търново, за да почетат паметта му.

Трифон Иванов беше голям човек, спортист и приятел, разказаха Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, и Емил Йорданов, председател на националния фен клуба на „Манчестър Юнайтед“:

„Това, което той притежаваше, в днешно време много малко хора го притежават – дух, самоотверженост, лидерство, голямо сърце, железният защитник, звезда от голяма величина. Винаги стоеше на гребена на вълната на емоционалното“.

„Бяхме изключително много добри приятели, винаги е бил на нашите турнири, които сме организирали с фен клуба за деца, лишени от родителски грижи. Той много обичаше децата, подаряваше им топки, играеше с тях, радваше им се. Той беше един изключително чист човек“.

Фото: БТА

Коментар