Крушчич: Готови сме, трябва да неутрализираме Левски

Начало / Футбол / Бг Футбол / Крушчич: Готови сме, трябва да неутрализираме Левски

Готови сме, трябва да неутрализираме силните им страни. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич преди Вечното дерби с Левски тази събота, от 14:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

„Предстои мач с Левски, с най-големият наш съперник. Това съперничество е най-красивото нещо в българския футбол и трябва винаги да е на здрави основания. Подхождаме към мача сериозно, уважаваме нашия съперник – най-важното е да се потрудим, да покажем нашите най-силни качества, да неутрализираме тези в съперника, които не са малко чрез нашата игра да покажем качествен футбол. Да бъдем интелигентни и умни, да постигнем един добър резултат. Мисля, че сме готови за мача – относно Раул Албентоса – не е тренирал няколко дни, още е под въпрос, едва ли ще се включи в игра. Настроението в отбора е добро. Този мач не е решаващ за моята съдба, всеки е“, започна сръбският специалист.

„Как ще играе Левски, това е тяхна работа – дали ще играе търпеливо, агресивно, това си е тяхно право. За нас е важно как ние ще се представим. Трябва да покажем нашите качества, да отговорим на тяхната агресивност с още по-голяма агресивност, със сърце, на умна глава – ако резултатът не е положителен, поне да сме дали всичко от себе си“, допълни още преди утрешното дерби Крушчич.

Старши треньорът на ЦСКА бе запитани и относно назначението на Георги Кабаков и дали това ще се отрази на сблъсъка между „сини“ и „червени“.

„Надявам се съдията да се справи, ще направим всичко възможно мачът да протече коректно, да няма провокации. И ние футболистите имаме важна роля в това съдиите да се справят добре – каквото зависи от нас като коректност, няма да има проблем, вече, разбира се, всичко в рамките на позволеното. Един отбор е толкова силен, колкото е силен противникът му“, каза Занев. „Играчите и треньорският щаб не се занимават с тези неща. Ние се занимаваме само с това, което зависи от нас – а именно как ще се представим на терена. Другите участници в мача ще се справят много добре“, допълни Крушчич.

Крушчич завърши с това, че се надява на сериозна подкрепа от трибуните, като не изключи възможността Рафаел Енрике да помогне на „червените“ в събота. „Със сигурност Енрике тренира нормално без никакви проблеми и се надявам, че ще помогне и в мача с Левски – колко точно, тепърва предстои да разберем. Важно е играчите да стоят добре на терена без значение от схемата. Може да се каже, че това е най-големият мач в треньорската ми кариера, но не бих го определил извънредно по този начин. Аз съм уверен и убеден, че нашите фенове ще ни дадат голяма подкрепа, а нашата задача е винаги да дадем най-доброто от себе си. Трудно е да кажем с какво ще ги изненадаме, ще видим утре на терена“.

БГНЕС

 

 

 

 

Коментар