Божков дава акциите на Сираков

Начало / Футбол / Бг Футбол / Божков дава акциите на Сираков

Васил Божков обяви, че легендата на ПФК Левски и националния отбор на България Наско Сираков ще получи акциите на клуба. Бизнесменът, който де факто е собственик на "сините", обяви новината в профила си във Фейсбук. Божкой, който има повдигнати 11 обвинения и се намира в Дубай, държи 86,6 процента от акциите чрез дясната си ръка Георги Попов.

Ето какво написа още той:

"През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.

Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб.

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.

Успех на „Левски“.

Преди дни самият Сираков изяви публично желание да получи акциите на "сините". Четвъртият в света от САЩ'94 получи и най-голям брой гласове в анкетата, организирана от Божков в четвъртък, отново в профила му във Фейсбук.

Именитият нападател изрази днес благодарност за подкрепата от феновете на официалната страница на клуба.

„Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на ПФК Левски. Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!“, написа Наско Сираков.

 

Допитването, организирано от Васил Божков онлайн за това кой да вземе акциите на Левски според Васил Колев от Тръст „Синя България“ е „някакъв социален експеримент“. По думите му анкетата се е маргинализирала и това е „забавление“.

„Отношението му не е такова, каквото подобава на човек, който сериозно се е ангажирал, още повече, че има емоционални връзки с Левски, както той твърди, че е левскар. Истинският футболен фен не се отнася така към своя любим отбор“, коментира Колев пред "Хоризонт".

Васил Божков е част от един обречен модел, който рухва – на бащицата, на насилствено накарания човек да споделя заработеното от бизнеса с футболните отбори, смята Васил Колев.

Левски е оцелял при различни сътресения. Проблемът на Божков е, че се поставя над отбора и е повече от „институцията Левски“, подчерта Колев в интервю за предаването "Преди всички".

 

Източник: БНР

Коментар