Победител от Ролан Гарос си намери работа в супермаркет

Начало / Тенис / Победител от Ролан Гарос си намери работа в супермаркет

Победителят на Откритото първенство на Франция на двойки през 2019 г. Кевин Кравиц заяви, че си е намерил работа в супермаркет по време на пандемията от коронавирус.

Както е известно, Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) взеха съвместно решение за преустановяването на всички турнири заради разпространението на коронавируса.

“Като професионалист, благодарение на специално разрешение мога да тренирам в тенис зала, затова играя по три или четири пъти в седмицата. Сега вече няколко седмици работя в супермаркет за 450 евро. Засега не ми дават да седя на каса, зареждам рафтовете с продукти със свои приятели. Ако видя, че стелажите с колбаси и сирене са запълнени, събирам празните кашони. Миналата седмица изпълнявах длъжността на охранител, като пръсках количките за пазаруване с дезинфектант”, заяви Кравиц пред Spiegel. “Отдавна планирах да опитам нормална работа. Благодарение на пандемията от коронавирус сега имам такава възможност”, добави тенисистът.

Миналата година той спечели Ролан Гарос в тандем със сънародника си Андреас Мийс. Във финала те победиха Жереми Шарди и Фабрис Мартен. 

Източник: БГНЕС

Коментар