Националите по тенис: Лъжливите писания не ни отнемат от радостта

Начало / Тенис / Националите по тенис: Лъжливите писания не ни отнемат от радостта

Българските тениснационали от отбора за АТП Къп Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев се прибраха в София с полет от дубай 30 минути след полунощ.

“Радваме се, че сме вече в България и вече може спокойно да се насладим на емоцията”, заяви Кузманов пред медиите.

 

“Беше много вълнуващо. След първата победа над Великобритания почти не спахме, аз лично не успях. Това беше невероятно преживяване. Само 24 държави участваха и ние да бъдем част от тях - това е нещо уникално”, добави Александър Лазаров.

 

“Няма тъга. След злополучното развитие в групата си казахме, че трябва да бъдем и малко реалисти. Съжаляваме, че не прескочихме групата, но все пак сме девети в света в един от най-конкурентните спортове. С времето ще си дадем сметка какво постигнахме. Радваме се, че за две седмици успяхме да допринесем за повдигането на българския дух. Разбрахме, че хората са следили и са се вълнували от нас”, каза още Мико, който специално благодари на капитана на България за купа “Дейвис” Тодор Енев.

Александър Лазаров и Димитър Кузманов коментираха скандала около неподписана невярна публикация в социалните мрежи, че родната федерация е отказала покана за ATП Къп и да поеме разходи на състезателите около участието им в Австралия, а Григор Димитров е финансирал лично.

„Ако това нещо не се беше случило, може би нямаше да сме българи"

коментира Димитър Кузманов, а Александър Лазаров продължи: „Не мога да разбера защо някои хора са фиксирани върху това кой какви пари е изкарал, кой какви разноски е поел, а не отчита факта, че ставаме девети в света. Не знам докога ще продължават тези неща?! Развитие по този начин няма или ако има, то е с много бавно темпо, което не помага на никого в случая. Вместо да се фокусираме, да се правят интриги между една страна и друга страна, мисля, че най-важното тук е да извлечем факта, че сега се намираме тук и си говорим за позитивни неща. Това е избор на хората. Всички любители на тениса и на спорта, които са гледали, имат два варианта – да запомнят успехите, които направихме или да обсъждат финансовите отношения между нас и други. Те си избират, преценяват. Подобни писания не ни отнемат от радостта. Позабавлявахме се, особено на летището. Имахме днес доста време да се посмеем на тези неща, не ни измества фокуса. Не са важни, не са ценни, така че няма какво да промени това нещо", каза Лазаров с разочарование.

Димитър Кузманов категорично обяви: „В крайна сметка всеки сам избира на какво да вярва. Много хора повярваха на нещо, което е пълна измислица и лъжа. Много хора в социалните мрежи не отразиха това, което направихме първите три мача. Явно за тях беше по-важно това, което написа някой човек, който даже няма и смелостта да се покаже. Аз не съжалявам за нищо, защото си свърших работата, както аз така и всички момчета. Пак казвам, девето място остава в историята. Каквото и да се случи оттук нататък, този отбор ще остане там!".

 

Коментар