Мария Гроздева изпрати младите олимпийци за Лозана

Начало / Други / Мария Гроздева изпрати младите олимпийци за Лозана

Най-титулованата българска олимпийка Мария Гроздева изпрати с „На добър път и успех!“ младите български участници за Лозана

Носителката на пет медала в спортната стрелба Мария пожела „На добър път и успех!“ на младите български олимпийци за третите зимни игри в Лозана. Първата група от 10 състезатели и техните треньори заминаха рано тази сутрин за Швейцария.

„Желая ви да бъдете здрави, силни и уверени в своите възможности. Всички имате равен старт със своите съперници, бъдете спокойни, носете с гордост и чест българските екипи. Ние сме с вас, стискаме ви палци и вярваме, че ще дадете най-доброто от себе си. Насладете се на тези състезания, на младежката олимпиада в Лозана ще се срещнете с хиляди ваши връстници от цял свят и със сигурност това ще остави незабравими спомени у вас. Надяваме се да ви посрещнем така усмихната, както ви изпращаме днес,“ заяви Гроздева, която е член на Изпълкома на БОК и има във витрината си пет олимпийски медала, два от които златни. Това лято в Токио Мария ще стане първата в историята българка, която ще участва на седем олимпиади.

На третата младежка зимна олимпиада България ще бъде представена от 18 състезатели в осем спорта. В Лилехамер преди 4 години бяхме с 12 участници в 6 спорта, а на дебютното издание в Инсбрук стартирахме с 11 представители.

Игрите в Лозана се откриват в четвъртък, 9 януари, и ще продължат до 22 януари 2020 г.

Коментар