Кубрат Пулев: Ще спечеля милиони от битката за световната титла

Начало / Други / Бокс / Кубрат Пулев: Ще спечеля милиони от битката за световната титла

Кубрат Пулев постигна 28-ма победа в своята кариера на професионалния ринг, след като в неделя сутринта победи американецът Райдъл Букър с единодушно съдийско решение (99:91, 98:92, 98:92) след десетия рунд.

Така "Кобрата" ще получи шанс да спечели титлата на Международната федерация по бокс, а негов съперник ще бъде Антъни Джошуа или Анди Руис-младши.

Двубоят между Джошуа и Руис ще бъде на 7 декември, а срещата за определянето на новия световен шампион по бокс в тежка категория ще трябва да се изиграе най-късно до 31 май догодина. 

Пулев заяви пред журналисти, че евентуален сблъсък за световната титла би добавил в банкувата му сметка сериозна сума пари, но това не е най-важното за него.

Кубрат Пулев: "Аз съм ви доказал, че за мен парите не са от значение. Те не са най-важното нещо, не се бия заради парите. Милиони са, но не знам колко милиона точно. Става въпрос за сериозни пари, но за мен е по-важно да направя нещо непостигано досега от българин. Това ще бъде голяма реклама за държавата, а и гордост за самия народ. Малък народ сме и би било голяма гордост. Не смятам, че парите са толкова трудно нещо за постигане, че да си дам живота за едни пари. Давам го за мечтата на баща ми. Сега вече тя е и моя мечта, както и на цяла България".

Коментар