Теодор Салпаров: Благодаря ти, България

Начало / Волейбол / Теодор Салпаров: Благодаря ти, България

Дългогодишното либеро на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров написа прочувствено послание в социалните мрежи, с което се сбогува със съотборниците и почитателите си.

Късно снощи България загуби от Германия с 1:3 гейма и се сбогува с мечтата си да участва в летните Олимпийски игри в Токио тази година. Това бе и последният мач на Теди с фланелката на националния ни отбор.

Сърцатият Салпаров се оттегля от представителния ни тим след 20 години в него, като през това време спечели бронзови медали от Световното през 2006-а година, европейското първенство през 2009-а година и от Световната купа през 2007-а година.

Заедно с „трикольорите“ Теди игра на Олимпиадата в Пекин (през 2008 година) и на Игрите в Лондон четири години по-късно (през 2012 година).

Вижте прощалното писмо на Теди Салпаров към националния отбор без редакторска намеса от страна на БНТ:

"Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния отбор! Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, но ще опитам.

Влязох в отбора, когато бях едва на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми до момента е преминала там! С момчетата често сме прекарвали повече време заедно от колкото с близките си! Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи! Равносметката за мен в този отбор:

Бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония!

Бронзови медали на Световната купа 07’ отново в Япония!

Бронзови медали от Европейското първенство 09’ в Турция!

Участие на две поредни Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4то място, когато не ни достигна малко, за да се качим на почетната стълбичка!

Но ние отдавна сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите фенове и българите, които винаги са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя разбира се е по-важна от всеки медал и отличие, защото любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви българи , за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така!"

Коментар