Борислава Христова не успя да си намери място в ЖНБА

Начало / Баскетбол / Нба / Борислава Христова не успя да си намери място в ЖНБА

Българката Борислава Христова не намери място сред 36-те баскетболистки на първия в историята на САЩ онлайн драфт за женската НБА. Христова, която е от школата на варненския клуб Черно море Одесос, през тази година счупи рекорда за най-много отбелязани точки за колежанския отбор Вашингтон Стейт. Българката има над 2000 точки за Вашингтон.

Христова се надяваше да бъде избрана във втория или третия кръг на драфта, но това не се случи, като едва четири състезателки от Европа намериха своите отбори в женската НБА.  

Номер 1 в драфта очаквано бе избрана 22-годишната звезда на университета в Орегон Сабрина Йонеску, която премина в Ню Йорк Либърти. Йонеску е дъщеря на румънски имигранти и е единствената, която достигна 2000 точки, 1000 борби и 1000 асистенции, както и забележителните 26 трипъл-дабъл. Втора в драфта е Сату Сабали в Далас Уингс, а трета Лорън Кокс, която отиде в Индиана Фивър.

Целият драфт се проведе онлайн заради пандемията от коронавирус, като в началото имаше възпоминание за починалите тази година Коби Брайънт и Дейвид Стърн.

Комисар Кейти Енгълбърт обявяваше селекцията от дома си в Ню Джърси, като държеше екипите на избраните състезателки.

Коментар