Физическа и психическа стабилност -ключът към титлата на Ноле

Начало / Blogs / Физическа и психическа стабилност -ключът към титлата на Ноле

 

Физическа и психическа стабилност - това бе ключът към титлата на откритото първенство на Австралия за Новак Джокович.Световният номер 1 буквално смаза вялата съпротива на съперника в началните моменти и само за 20 минути си осигури преднина от 5-0 гема. Форхенд в мрежата на сърбина даде почетен гейм за 1-5 в сметката на Мъри, след което Ноле взе подаването си и затвори сета за половин час. 
След почивката, Мъри подобри тотално играта си и имаше възможност да вземе втория сет. При 4:3 за Джокович, той успя да обърне резултата в своя полза - 5:4. Шотландецът  обаче загуби психологическата битка, направи непредизвикани грешки и предаде сета с 5:7. Ноле рано пое контрол над третия сет с пробив още в първия гейм. При 3:1, настъпи спад в играта на сърбина, от която Мъри се възползва и принуди световния №1 да сервира за оставане в сета при 4:5. Шотландецът отчаяно се нуждаеше да спечели един сет., но Джокович уверено изравни резултата - 5:5. Спорът в този сет  стигна до тайбрек.    Ноле започна с минипробив и преднина 3-0 точки. Мъри му подари втори с двойна грешка за 1:4, а скоро резултатът набъбна до 1-6. Новак Джокович нямаше как да пропилее такъв аванс и със 7:3 точки,триумфира на Род Лейвър Арина, в отделните части - 6:1, 7:5, 7:6. Най-фрапиращата разлика в статистиката на двамата съперници беше в непредизвиканите грешки -  65 за Мъри срещу 41 за Джокович. С шестата си титла от откритото първенство на Австралия,   Новак Джокович изравни рекорда на знаменития австралийски тенисист Рой Емерсън

Физическа и психическа стабилност - това бе ключът към титлата на откритото първенство на Австралия за Новак Джокович,фото:БТА

Световният номер 1 буквално смаза вялата съпротива на съперника в началните моменти и само за 20 минути си осигури преднина от 5-0 гема. Форхенд в мрежата на сърбина даде почетен гейм за 1-5 в сметката на Мъри, след което Ноле взе подаването си и затвори сета за половин час. 

След почивката, Мъри подобри тотално играта си и имаше възможност да вземе втория сет. При 4:3 за Джокович, той успя да обърне резултата в своя полза - 5:4. Шотландецът  обаче загуби психологическата битка, направи непредизвикани грешки и предаде сета с 5:7. Ноле рано пое контрол над третия сет с пробив още в първия гейм.

При 3:1, настъпи спад в играта на сърбина, от която Мъри се възползва и принуди световния №1 да сервира за оставане в сета при 4:5. Шотландецът отчаяно се нуждаеше да спечели един сет, но Джокович уверено изравни резултата - 5:5.

Спорът в този сет  стигна до тайбрек.   Ноле започна с минипробив и преднина 3-0 точки. Мъри му подари втори с двойна грешка за 1:4, а скоро резултатът набъбна до 1-6.

Новак Джокович нямаше как да пропилее такъв аванс и със 7:3 точки,триумфира на Род Лейвър Арина, в отделните части - 6:1, 7:5, 7:6. Най-фрапиращата разлика в статистиката на двамата съперници беше в непредизвиканите грешки -  65 за Мъри срещу 41 за Джокович.

С шестата си титла от откритото първенство на Австралия Новак Джокович изравни рекорда на знаменития австралийски тенисист Рой Емерсън

 

Коментар