Спортният комитет на Европейския съюз за радио и телевизия се събра на заседание в София

Начало / Blogs / Спортният комитет на Европейския съюз за радио и телевизия се събра на заседание в София

Спортният комитет на Европейския съюз за радио и телевизия се събра на заседание в София. Колегите от спортните продуцентски направления на обществените телвизии от страните-членки на Евровизия обсъдиха как обществените медии могат да останат в играта за излъчването на най-големите спортни събития. Причината - цените на спортните права се увеличават постоянно заради постоянната конкуренция на пазара.

Решението за обществените медии е в нова стратегия за колективно закупуване на права за излъчване на големи спортни събития. За да разкаже повече за това заседание гост в студиото на "Денят започва" беше Методи Манченко, главен продуцент на Продуцентско направление "Спорт" - БНТ.

"Да подчертая важността на тази дискусия, затова продължи толкова късно и фактът, че Българската национална телевизия е домакин на този спортен комитет, който се състои от по двама представители по право от най-богатите обществени телевизии в Европа. Освен тях по географски признак се представляват 5 географски района и е огромна чест и признание за работата на Българската национална телевизия, че има изборен представител в този комитет - там съм с 2-годишен мандат, и това се дължи в голяма степен на това, че направихме спортен канал през 2014 г., работим много сериозно и хората виждат и оценяват това нещо и тези хора ги докарахме в София, те обикновено заседават в Женева, и дискусията продължи до много късно", каза Методи Манченко.

Коментар