СЛЕД ЗАГУБЕНИТЕ ШАНСОВЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017...ДЕРЗАЙТЕ! БЪДЕЩЕТО Е ПРЕД НАС!

Начало / Blogs / СЛЕД ЗАГУБЕНИТЕ ШАНСОВЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017...ДЕРЗАЙТЕ! БЪДЕЩЕТО Е ПРЕД НАС!

Бъдещето е пред нас. Два мача преди края на квалификациите националите ни нямат шанс за Евробаскет 2017. Остава ни добре тренираното напоследък - бъдещето е пред нас. Приликите и разликите с днешна дата. България събра добър отбор, започна подмладяване, привлече най-добрият българин, шестващ под кошовете на Европа - Александър Везенков, натурализира още двама американци, от федерацията осигуриха подготовката, лагерите, исканията, и дори капризите.

Това е в графата - "плюсове". В другата...чипът ни е сбъркан. Генерално. Две години търсихме треньор, падахме на колене, отказваха ни. Избрахме Любо Минчев с дипломатичното обяснение, че сме искали да го запазим за по-добри дни, той вчера ни върна, че ако Другер е виждал надежда в този тим, е щял да поеме поста. Жертвеният агнец. Чипът ни е сбъркан.

Всеки гледа работата на другия и се оправдава с повод и без повод. "Съдиите били свирили странно", каза Иван Ценов - съдиите ни закопаха, казвам аз! Ама защо аз да го казвам? Защо до края на мача не беше ясно на всички шефове дали техническото е на Минчев или е на пейката? Не можело да играем с един гард. Не може. Ама и без център не може. Отказал Ники Върбанов - от Ямбол. Отказал, не му се играело. Съгласил се Александър Везенков. От Барселона. Играело му се за България.

Журналистите много питали. Да не питат. Да слушат и да не коментират. Те и без това не могат.
Ангажираните с подрастващите, и те да си седят удобно вкъщи пред телевизора. Защо да бият път до Ботевград и да заведат децата да гледат кумирите си? Защо хора от моето поколение могат да се вдигнат да гледат братята Драгич, а треньорите да не могат да организират питомците си да видят на живо действаща звезда от НБА? Чипът ни е сбъркан, нали ви казах.
И какво ни остава - бъдещето е пред нас. Дерзайте, млади лъвчета, нищо, че дни преди старта на баскет сезона в Европа трима от най-добрите ни в национала нямат отбор. Нищо, че останалите ще тичат на каданс в българските клубове спрямо скоростта в Европа. Дерзайте. Бъдещето е пред нас.

Коментар