Райън Гигс - човекът, чието име означава Манчестър Юнайтед

Начало / Blogs / Райън Гигс - човекът, чието име означава Манчестър Юнайтед

Райън Гигс - човекът, чието име означава Манчестър Юнайтед. Футболистът, изиграл 963 мача с екипа на "червените дяволи" в продължение на 23 години. Играчът, за когото Зинедин Зидан казва: "Ако Гигс беше французин, аз щях да съм резерва в националния отбор". Уелсецът до голяма степен въплъщава идеите и философията за футбола на Сър Алекс Фъргюсън и неслучайно връзката между двамата е изключително силна. С неизменното присъствеие на Гигс в състава, Манчестър Юнайтед печели 13 титли на Англия, четири пъти Купата на страната и стъпва на европейския връх през 1999-а и 2008-а.

Знаков за кариерата на Гигс е голът му на полуфинала за Купата на Футболната асоциация срещу Арсенал по пътя към историческия требъл през 1999-а. Попадение, често определяно за най-великото в историята на най-стария футболен турнир в света.

След края на кариерата си Гигс се насочи към треньорската професия, като през 2014-а дори застана начело на Юнайтед за четири мача. Сега, всеки един привърженик на "червените дяволи" в България с нетърпение очаква появата на легендата на национлания стадион Васил Левски на 14 юни за благотворителния мач между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Коментар