Преди контролите на националите ни по футбол с Босна и Херцеговина и Казахстан. Кои сме ние и кои са те?

Начало / Blogs / Преди контролите на националите ни по футбол с Босна и Херцеговина и Казахстан. Кои сме ние и кои са те?

Един Джеко е голмайстор номер 1 в историята на босненския национален отбор, а скоро нападателят на Рома може да се превърне и в играча с най-много мачове с националната фланелка. За поредния рекорд на стрелеца са неободими само още 5 срещи, което изглежда като формалност.

Освен Джеко обаче Босна и Херцеговина притежава още доста разпознаваеми имена в европейския футбол, сред които Миралем Пянич, Сеад Колашинац и Ермин Бичакчич.

Присъствието на тима на Световното първенство в Бразилия е ясен знак, че националният отбор на тази страна вече не се свени да се мери с най-големите на континента.

От другата страна ние противопоставяме тим, в който най-голямото име продължава да бъде Ивелин Попов. Капитанът наскоро смени клубната си принадлежност, но за него сякаш новата дестинация е по-удачна, за да може да получава повечко игрови минути спрямо това, на което можеше да разчита в действащия шампион на Русия Спартак Москва.

До Попов се открояват имената на нападателя на Дженоа Андрей Гълъбинов, както и останалите родни футболисти, подвизаващи се в руския шампионат - Петър Занев и Георги Миланов.

В защита селекционерът на националния ни тим Петър Хубчев изглежда най-последователен в решенията си, защото за отбраната ни в предстоящите приятелски срещи с Босна и Херцеговина и Казахстан отново ще се грижат Николай Бодуров, Васил Божиков, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски и Цветомир Панов.

Михаил Александров пак попада в плановете на Хубчев, а впечатления правят множеството футболисти, част от родното първенстов, които ще имат възможността да се изяват на международното поле - сред тях Радослав Кирилов от Пирин, Иван Минчев от Славия, Мартин Райнов от Берое, Тодор Неделв от Ботев Пловдив, както и играчите на ЦСКА Кирил Десподов и Станислав Манолев.

Споменавайки Казахстан - приятелската среща в Унгария ще има по-особен оттенък, защото противникът ще бъде воден от Станимир Стоилов, с чиито постижения на клубно равнище почти никой наш специалист не може да се съревовнава в последните години.

Приятелските срещи никога не се анализират особено сериозно, но със сигурност ще бъдат лакмус за състоянието на състава ни преди началото на новия формат на УЕФА - Лигата на нациите, където съперниците Норвегия, Словения и Кипър няма да се свенят да наказват всяка една неточност, независимо от какъв характер е тя.

Коментар