Нова любов! Нова надежда!

Начало / Blogs / Нова любов! Нова надежда!

Черпейки сили от вдъхновящата си нова любов, Григор Димитров изигра най-добрия си турнир в последно време. Съсредоточен, целеустремен, съобразителен! Освен че имаше прекрасния шанс да наблюдава изяществото на ударите на Димитров през цялата седмица, публиката в Сидни видя и едно позабравено лице на тенисиста ни - това на хладнокръвния играч, който не капитулира при първата изпречила му се трудност. През 2015-а често обяснението за слабите резултати на българина беше психическа лабилност. В първите дни на новата година Григор показа, че може да преминава препятствия и бариери, които тестват волята и характера му. Макар мачовете на Димитров да бяха прекъсвани поради лошите метеорологични условия, най-качественият ни тенисист оставаше концентриран до самия край на двубоите. Наложи му се да играе 2 мача в рамките на един ден - едно доиграване и една пълна среща, но и това изпитание беше преминато. Ако пък гневът все пак обсебеше Григор, той успяваше да го контролира без това да има фатални последствия върху играта му. Е, една ракета в мача срещу Долгополов пое яроста на хасковлията, но след избликът на емоции последва обрат от 0:1 сета. По пътя към седмия си финал в кариерата, Григор срещна и неприятни съперници, сблъсъците срещу които в близкото минало не навяваха приятни спомени. Беше победен Пабло Куевас, елиминиран беше и Жил Мюлер - все играчи, срещу които Димитров нямаше  положителен баланс преди турнира.
¤W1 168 ]] C2.5 J 0 v1.0 CLIP src="5" in="1008" nat="2" nat2="-1" off="0" out="1625" position="1022" vid="1" CLIP src="6" in="75" off="0" out="664" position="0" vo="1"  [[
{M}
сх. Григор Димитров:Искам да съм във финала на всеки един турнир. През миналата година чувствах, че пропуснах доста шансове и двубоите не се развиха по желания начин. Сякаш детайлите просто не бяха на моя страна. Не можех да направя нищо друго, освен да приема това развитие и да работя, за да го променя. Трябваше да подобрявам много компоненти от играта си.. Щастлив съм, че отново ще играя финал, но целите ми са още по-високи.
¤W2 335 ]] C2.5 J 0 v1.0 CLIP src="3" in="332" nat="2" nat2="-1" off="0" out="1088" position="332" vid="1" CLIP src="3" in="3353" nat="2" nat2="-1" off="0" out="3943" position="3943" vid="1" CLIP src="3" in="4058" nat="2" nat2="-1" off="0" out="4179" position="4179" vid="1" CLIP src="7" in="75" off="0" out="1544" position="0" vo="1"  [[
{M}
За петата си титла от АТП състезания Димитров обаче ще трябва да почака. Финалът срещу Виктор Троицки се явява като поредното изпитание за българина, който ще трябва да преглътне факта, че изгуби, след като поведе с 1:0, а впоследствие пропиля и мачбол. Григор ще трябва да поработи върху постоянството при сервирането си - след спечеления първи сет, в който първата ни ракета взе 88% от точките при вкаран първи сервис, последва слаба втора част, по време на която Димитров не успя да спечели нито една точка при втория си начален удар, допусна и 4 двойни грешки. Една птичка пролет не прави, така че, ако иска за него отново да се заговори като за един от топиграчите в тура, българинът трябва да се оттласне от постигнатото в Сидни, а не да го превърне в единичен проблясък. Следва Аустрейлиън Оупън, където първият тест се казва Паоло Лоренци. И дано отново да видим някоя друга счупена ракета, одобрителни възгласи и ръкопляскания от ложата, където ще бъде спътницата на Григор и плам в очите на жадуващия нови победи Димитров.

Черпейки сили от вдъхновящата си нова любов, Григор Димитров изигра най-добрия си турнир в последно време.

Съсредоточен, целеустремен, съобразителен! Освен че имаше прекрасния шанс да наблюдава изяществото на ударите на Димитров през цялата седмица, публиката в Сидни видя и едно позабравено лице на тенисиста ни - това на хладнокръвния играч, който не капитулира при първата изпречила му се трудност.

През 2015-а често обяснението за слабите резултати на българина беше психическа лабилност. В първите дни на новата година Григор показа, че може да преминава препятствия и бариери, които тестват волята и характера му. Макар мачовете на Димитров да бяха прекъсвани поради лошите метеорологични условия, най-качественият ни тенисист оставаше концентриран до самия край на двубоите.

Наложи му се да играе 2 мача в рамките на един ден - едно доиграване и една пълна среща, но и това изпитание беше преминато. Ако пък гневът все пак обсебеше Григор, той успяваше да го контролира без това да има фатални последствия върху играта му. Е, една ракета в мача срещу Долгополов пое яроста на хасковлията, но след избликът на емоции последва обрат от 0:1 сета. По пътя към седмия си финал в кариерата, Григор срещна и неприятни съперници, сблъсъците срещу които в близкото минало не навяваха приятни спомени. Беше победен Пабло Куевас, елиминиран беше и Жил Мюлер - все играчи, срещу които Димитров нямаше  положителен баланс преди турнира.

За петата си титла от АТП състезания Димитров обаче ще трябва да почака. Финалът срещу Виктор Троицки се явява като поредното изпитание за българина, който ще трябва да преглътне факта, че изгуби, след като поведе с 1:0, а впоследствие пропиля и мачбол. Григор ще трябва да поработи върху постоянството при сервирането си - след спечеления първи сет, в който първата ни ракета взе 88% от точките при вкаран първи сервис, последва слаба втора част, по време на която Димитров не успя да спечели нито една точка при втория си начален удар, допусна и 4 двойни грешки.

Една птичка пролет не прави, така че, ако иска за него отново да се заговори като за един от топиграчите в тура, българинът трябва да се оттласне от постигнатото в Сидни, а не да го превърне в единичен проблясък. Следва Аустрейлиън Оупън, където първият тест се казва Паоло Лоренци.

И дано отново да видим някоя друга счупена ракета, одобрителни възгласи и ръкопляскания от ложата, където ще бъде спътницата на Григор и плам в очите на жадуващия нови победи Димитров.

Коментар