Невяна Владинова спечели първата си титла като шампионка на България

Начало / Blogs / Невяна Владинова спечели първата си титла като шампионка на България

Тази седмица в тренировъчната "Арена Армеец" се провежда държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" . В състезанието участват най-добрите девойки младша и старша възраст и жени.

Невяна Владинова спечели първата си титла като шампионка на България по художествена гимнастика. Златото и среброто в многобоя са за възпитаничката на Левски, като Владинова изпревари с 3 десети съотборничката си КатринТасева.

Най-добрата гимнастичка на България стартира с грешки с лентата,но след това игра с обичайната си категоричност и получи единствената 18-ка на шампионата за съчетанието си бухалки.

Бронзът е за Ерика Зафирова от бургаския Олимпия 74. Състезанието е важно и заради решението коя ще бъде втората ни представителка на европейското първенство в Израел в началото на юни.

Шампионка при девойките старша възраст е Йоана Николова от Чар Дкс Варна,а в младшата възраст малкото бисерче от Египет, представящо Етър Елит Велико Търново Стиляна Николова.

Утре са финалите на отделните уреди, а от 12 часа в тренировъчната "Арена Армеец" ще бъдат наградени всички шампионки в историята на този спорт у нас.

Коментар