Лестър - най-щурият и нелогичен шампион на Англия (Видео)

Начало / Blogs / Лестър - най-щурият и нелогичен шампион на Англия (Видео)

Никой никога няма да може да обясни какво се случи през сезон 2015/2016-а в Англия. Но всички ще помнят крайния изход на най-щурия и най-нелогичен шампионат в историята, излъчил най-неочаквания и изненадващ първенец - скромния Лестър Сити. След време за приключението на "лисиците" ще се говори като за невъобразимо предание - един чудноват мит, започнал като тъжен разказ на Ханс Кристиан Андерсен, но постепенно преминал в приказка с щастлива развръзка на братя Грим.

На 21-ви март 2015-а година Лестър беше на последно място в класирането, на изглеждащите непреодолими 7 точки от спасителния бряг. Още преди 365 дни чудото започва да се случва - "лисиците" оцеляха по магически начин и щяха да бъдат част от елита на английския футбол поне за още една кампания. В клуба дойде нов мениджър - италианецът Кладуио Раниери, за когото легендата на тима Гари Линекер подходи с огромно недоверие, питайки - "Наистина ли той?". 9 месеца по-късно светът не спира да се удивлява на безпрецедентния поход на Лестър Сити. Привърженици навсякъде по земното кълбо не спират да търкат очите си, в опит да проумеят на какво са станали свидетели. Същият този скромен Лестър Сити е шампион! За първи път в 132-годишната си история!

Вероятността този триумф да се осъществи преди началото на първенството се оценяваше от букмейкърите като 5000 към 1. При заложен един лев, печелите 5000 хиляди, ако познаете. Или с други думи - не си давайте парите за глупости.

В Англия през миналото лято събитие, което изглеждаше доста по-осъществио, беше появата на тризнаци в кралското семейство тризнаци и в частност в брака между херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън и принц Уилям. Шансът Ким Кардашян да стане президент на Съединените Щати през 2020-а година се равняваше на 2000/1, на колкото бе оценена и възможността Елвис Пресли да бъде открит жив.

Вижте повече във видеоматериала.

Коментар