Кой, ако не Каролина? Кога, ако не сега?!

Начало / Blogs / Кой, ако не Каролина? Кога, ако не сега?!

По-малко от седмица до събитието на годината в американския спорт, букмейкърите в Лас Вегас полудяха. За пръв път от цели 6 години фаворитът е толкова осезаем. Отборът на Каролина, воден от своята млада суперзвезда Кем Нютън, излиза срещу Денвър, за да пише история! 

Очакванията за юбилейния 50-ти Супер Боул? Обрати, акробатични изпълнения и инфаркти в стил Тарантино. И естествено ... победа за "пантерите"!

Каролина имат реалната възможност да станат третия шампион, който завършва сезона с 18-1. Унищожителното земетресение, което размести пластовете в НФЛ през редовния сезон, не отмина и плейофите. Пантерите първо смачкаха двукратният NFC шампион Сиатъл, а след 34-точковото помитане на Аризона... все още се носят легенди, че Лари Фитцджералд ридае някъде безутешно.

Защо Каролина ще грабне Супер Боул 50?

Причина номер 1 - Кем Нютън

Вечно усмихнатият Кем се превърна в най-взривоопасният куортърбек и новото лице на НФЛ. Чете с лекота играта, хвърля с относителна точност  и доказа че може да играе под напрежение. Сцената не е прекалено голяма за него. Както той каза миналата седмица: "Мечтая цял живот да стигна до този момент! "

 С 50-те си тъчдауна досега... може да се обзаложите, че Кем ще открие слаби звена в иначе перфектната защита на Бронкос.

За разлика от другите куортърбеци Кем обича да хвърля към различни играчи, тъй като разполага с по-добро периферно зрение от гост в пернишка дискотека. Блиц-защитата не му влияе тъй като са му необходими само 2-3 секунди за да вземе решение и да направи клинична дисекция на противниковия отбор. Кошмарът за противника? Кем обича да отбелязва собственоръчно!

Причина номер 2 - Люк Кийкли и Томас Дейвис

Най-добрият лайнбекър тандем през сезона. Двамата имат по 4 пресечени паса през редовния сезон, а Кийкли дори превърна 2 интерсепшъна в тъчдауни след него. Не позволяват за секунда  на противниковия офенс да диша. Доминират с котешка ловкост и позициониране.

Причина номер 3 - Корнърбекът Джош Норман

Истинско чудовище за противниковите уайд-рисийвъри. Човекът, който спря суперзвездите Деандре Хопкинс, Майк Евънс, Дез Брайънт и Хулио Джоунс! Как ? Позволи им 9 ресепшъна за общо 89 ярда!

Дуелът му с Одел Бекъм ? Допусна едва тъчдаун и 30 ярда за цял мач.

Причина номер 4 - треньорът Рон Ривера

Дебютира в Супербоул като треньор, но чувството не е непознато за него. Шампион през 1985 с отбора на Чикаго като лайнбекър.

Координатор на защитата в Чикаго през 2006-та, когато "мечките" стават шампиони. Едно от най-добрите му качества е смелостта. Не пропуска да оползотвори 4-ти даун, който му спечелва прякора "Ривърбоат(Неудържимият) Рон" през 2013-та.

Каролина под негово ръководство се превърна в нападателна стихия. Стихия, от която Лас Вегас трепери. Към момента букмейкърите имат приети залози за над 4,6 милиарда долара. Долари, огромна част, от които чакат танцуващия Кем и трофеят Винс Ломбарди в ръцете му.

Коментар