Ето как продължава първенството

Начало / Blogs / Ето как продължава първенството

Сега първенството продължава с разделянето на отборите. Първите шест продължават в шампионския поток, а останалите ще спорят за оцеляването си, но също така и за място в Европа.

Шестте от челото ще изиграят по още десет мача. Те ще се срещнат по два пъти помежду си всеки срещу всеки при разменено гостуване.

Първият става шампион, а вторият печели сребърните медали и място в квалификациите на Лига Европа. Завършилият третия ще участва в плейоф за влизане в евротурнирите с най-добрия от долната група на Първа лига.

Целта е всички отбори да са въвлечени в първенството до края му и да няма мачове без значение.

Най-добрият в осмицата ще играе един плейофен мач на терена на третия в шестицата в опит да му "открадне" мястото за Лига Европа.

Отборите в осмицата се разпределят в две четворки и ще изиграят по два мача при разменено гостуване помежду си. След това се оформят два полуфинални потока - първите два в двете групи играят помежду си на кръст, а същото се случва и с третите и четвъртите.

Първият полуфинален поток определя седмия в класирането, а другият е за борбата за оставане в елита.

Най-добрият в долния полуфинален поток запазва мястото си в Първа лига, а най-слабият отпада. Другите два играят плейофи с втория и третия във Втора лига за място в елита.

Мачовете започват в края на тази седмица.

Разпределение на отборите
Шестица:
 "Лудогорец", "Левски", ЦСКА, "Черно море", "Локомотив" (Пловдив), "Дунав"
Осмица, група 1: "Ботев", "Верея", "Славия", "Монтана"
Осмица, група 2: "Берое", "Пирин", "Нефтохимик", "Локомотив" (Горна Оряховица)

Снимка и инфо:БФС

Коментар