Базел, Лига Европа и сблъсъкът между английската гордост и испанската жар (Видео)

Начало / Blogs / Базел, Лига Европа и сблъсъкът между английската гордост и испанската жар (Видео)

Спокойствието на двестахилядния град Базел бе нарушено през изминалата седмица. Прословутата швейцарска стриктност отстъпи място на горещите емоции, възторга и вълнението. Десетките хиляди посетители не бяха дошли да се любуват нито на готическата катедрала "Мюнстер", нито на ренесансовата сграда на кмеството, нито на Средновековните порти, които се издигат в града, нито дори на старомодните фериботи с въжени механизми, носещите се по течението на река Рейн.

Събитието, което плени Базел, бе финалът в Лига Европа.

В Швейцария се сблъскаха английската гордост и испанската жар. За да зърнат плама в очите на Унай Емери и да се уверят в жаждата за трофеи на Юрген Клоп, в Базел пристигнаха над 40 хиляди души. Екипирани с атрибути на любимия клуб и непрестанно пеещи рефрени във възхвала на своите идоли, привържениците превърнаха Базел в огромна футболна сцена с прекрасен декор, на която трябваше да се изиграе последното действие от пиесата "Лига Европа". Не всички имаха толкова радостна съдба да са се снабдили с билет за мача.

Съхранявайки вярата си,

че ще присъстват на стадиона, феновете бяха готови да се разделят с над хиляда евро, за да намерят ценния пропуск за "Санкт Якоб Парк". Където ги очакваше зрелище, което оставя траен спомен в човешкото съзнание. Великата вечер започна със симпатична церемония, за която своя принос даде и ансамбълът по художествена гимнастика на Швейцария, чийто треньор е Мариела Пашалиева. Останалото е история. Футболен епос с познат победител. Севиля. Севиля. Севиля...

Коментар