Херо разказа за аферата с Иртиш

Начало / Футбол / Световен Футбол / Херо разказа за аферата с Иртиш

Българският специалист Димитър Димитров-Херо говори пред казахстанските медии sports.kz и KAZFOOTBALL.KZ, разказвайки своята гледна точка за скандалите, които тресят клуба Иртиш вече трети ден.

Херо все още е в бившата съветска република и утре ще се прибере в България. Той обаче не е съгласен с написаното на официалната страница на Иртиш, като го нарече нагла лъжа. Клубът го обвинява в несериозно и недобросъвестно отношение към работата, като за него е обидно някой така да говори за него.

"Ден преди мача ние имахме тренировка в 18.00 часа. Нашият администратор ми каза, че в 6 без 20 минути трябва да бъда в акимата (областната управа). Аз обясних, че това е последна тренировка преди мача, тя е много важна и аз не мога да я пропусна. Но в отговор чух, че моето присъствие в актимата е задължително, разказва Димитров пред сайта Sports.kz.

"На срещата присъстваха президентът на Областната федерация по футбол, началникът на Областното управление на туризма, директорът на клуба и още двама души, които аз не познавах. Обещаха ми, че разговорът ще отнеме не повече от 30 минути, но когато по мой адрес започнаха да говорят разни лоши думи, аз не издържах и си тръгнах. И тръгнах за тренировката. До края на самото занимание оставаха 15-20 минути. И когато тренировката приключи, заедно с президента на Областната федерация по футбол, началникът на областното Управление по туризъм и спорт и директорът на клуба, на стадиона пристигна и акимът на Павлодарска област. Той извика охраната и заповяда, че мен и моите помощници не трябва да ни пускат повече, иначе ще си загубят работата.

"Разбира се, никакво забавяне или отлъчване от тактическото занимание не е имало на другия ден. Просто охраната не ни пусна на стадиона. Към тях нямам претенции- не сме се карали, хората просто ми казаха, че изпълняват заповед. И ги разбирам. Накрая отидохме в апартаментите да гледаме мача на компютъра, разказва Димитър Димитров.

"Не съм искал да си развалям договора с Иртиш. Исках да оправя ситуацията. И го казвах- знам и съм наясно с възможностите на нашия отбор. Казах, че оставка няма да подавам. Но когато започнаха да ми говорят лоши думи, просто не можех да ги слушам.

След това Димитров е попитан какви са причините за лошия старт на сезона: "Причините са много. Сега не искам да говоря на тези теми. Но после разбира се, всичко ще разкажа. Имахме проблеми с хората на две позиции в състава.

Но сега не виждам смисъл да казвам подробности, казва още Херо по повод разговора с акима на областта и останалите хора с власт.

Накрая журналистът го пита какво се е променило, че хората, които буквално за го домъкнали от България и са го уговаряли да работи в Иртиш, предлагайки му дългосрочен договор, сега са постъпили с него по този начин.

"Чувствах това отношение от самото начало- първите минути на моята работа, от първите секунди. Мисля, че когато ме поканиха, това беше под натиска на феновете. От самото начало не чувствах никаква подкрепа от ръководството- и това беше до последния момент. А тази лъжа, която те повтарят сега, е една огромна неправда. И да го слушам е обидно и срамно, обяснява Димитров.

Той допълва, че тепърва ще предприема действия, които са съгласувани с адвоката му, а също така и ще се обърне към ФИФА, за да защити правата и договора си.

Коментар