Сандро Вагнер: Не съм готов според треньора, трябваше да ми кажат по-директно, че няма да участвам на Мондиала

Начало / Футбол / Световен Футбол / Сандро Вагнер: Не съм готов според треньора, трябваше да ми кажат по-директно, че няма да участвам на Мондиала

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Сандро Вагнер обяви, че се отказва от участие в националния отбор на Германия, след като не попадна в списъка на Йоахим Льов за Мондиал 2018.

30-годишният футболист обикновено изпълнява ролята на резерва на Роберт Левандовски в Байерн. Първоначално той беше включен в разширения състав за Мондиала, но изненадващо Льов реши да го извади и да даде мястото на

Нилс Петерсен от Фрайбург. Петерсен до момента никога не е бил викан в Бундестима, който ще защитава световната си титла в периода 14-и юни-15-юли.

Вагнер прие трудно решението на селекционера и дори се разплака, когато научи новината.

"Пределно ясно е, че аз не изглеждам достатъчно готов в очите на треньорския състав. Но трябваше да бъдат по-отворени и директни, за да ми го кажат, когато са взели това решение. Аз съм такъв, винаги действам открито. Няма да лъжа, че съм наранен, но категорично заявявам края на участието си в националния отбор. Най-важното нещо за мене в момента е, че съм играч на Байерн- това е клубът, който обичам, заяви Вагнер пред телевизия ARD.

Фото: БТА

Коментар