Русия планира да продаде 2,7 милиона билета за Световното първенство

Начало / Футбол / Световен Футбол / Русия планира да продаде 2,7 милиона билета за Световното първенство

Световната федерация по футбол (ФИФА) планира да продаде 2,7 милиона билета за мачовете от Мондиал 2018 в Русия, съобщи отговорникът по този въпрос в централата Фалк Елер.
"Ние сме доволни от това как върви продажбата на билети по света за Световното първенство. Утре започва поредният етап от продажбите. За всички етапи от продажбата смятам, че ще имаме около 2,7 милиона билета в обръщение. Предоставяме абсолютно равни възможности за всички фенове от целия свят, отбеляза още шефът на департамента. Първите две седмици от старта на последния етап билети на касата няма да има. В този момент ще могат да се вземат пропуски само онлайн, а след това ще бъдат пуснати и на билетните центрове.
На 18-и април в 11.00 часа българско време на сайта на ФИФА ще се възобнови онлайн-търговията за мачовете на Световното първенство. А след това до финалния ден на турнира- 15-и юли, ще има билети в продажба по касите.
Различното в този пусков период за продажби ще бъде пускането на специална платформа за продажба и препродажба на билети, която също ще бъде достъпна на сайта на Световната федерация.
С нейна помощ всеки притежател на билети, който по някаква причина иска да ги препродаде или да подари, може да се възползва от платформата като единствен легален начин.
Към момента са продадени около милион и 700 хиляди билета или остава 1 милион до общата прогнозна бройка. 

Фото: БНР

Коментар