Марез прати Алжир на финал за КАН

Начало / Футбол / Световен Футбол / Марез прати Алжир на финал за КАН

Алжир е вторият финалист в турнира за Купата на Африка, след като надигра Нигерия на полуфинала с 2:1. Както предишния полуфинал, и сега нещастен рикошет в собствената врата определи крайния победител.

Рияд Марез изпълни свободен удар в 5-ата минута на добавеното време на мача и не остави шанс за вратаря Даниел Акпей.

Иначе резултатът в полза на алжирците беше открит в 40-ата минута, когато защитникът на Нигерия Уилям Трост-Еконг заби топката в собствената си врата след центриране отново на Марез. В 70-ата минута Одион Игало изравни от дузпа, която беше отсъдена заради намесата на ВАР.

Мачът в голямата си част беше равностоен и първата възможност за гол дойде в 15-ата минута. След изпълнение на свободен удар от страна на Исамил Бенасер топката кацна на главата на Рами Бенсабаини, но ударът на бранителя излезе в аут.

Следващите шансове бяха за алжирците, които пропуснаха две добри възможности чрез Багдад Бунеджа и Юсеф Белаили, но вратарят Акпей спаси.

Първата възможност за Нигерия се откри в 38-ата минута, която те пропуснаха и две по-късно бяха огорчени от автогола на Трост-Еконг.

Нигерия стартира второто полувреме много офанзивно, но атаките им баха спирани от подредената защита на Алжир.

Опитите им за контраатаки обаче не сполучиха и в 70-ата минута с помощта на ВАР беше установено, че Еса Манди е ударил топката с ръка. Одион Игало превърна в гол отсъдената дузпа.

А Марез донесе победата на своите с перфектно изпълнен пряксвободен удар в 95-ата минута.

В сряда на 17-и юли е мачът за 3-ото място, който противопоставя Тунис и Нигерия, а на 19-и в петък е финалната среща между Сенегал и Алжир.

Фото: БТА 

Коментар