Буфон: Ще изиграя последната си среща за Ювентус в събота

Начало / Футбол / Световен Футбол / Буфон: Ще изиграя последната си среща за Ювентус в събота

Джанлуиджи Буфон ще изиграе последния си мач за Ювентус в събота срещу Верона в заключителния кръг на Серия А. Легендарният вратар обяви на специална пресконференция,че напуска клуба, в който игра през последните 17 години.

Стражът обаче все още не е решил дали да прекрати състезателната си кариера или да избере някое от предложенията да играе още един сезон на клубове извън Италия.

"Искам да благодаря на президента, с който през годините изградихме приятелство", обърна се Буфон към президента на клуба Андреа Аниели.

"Фактът, че Аниели е тук до мен, заедно с агента ми и Джорджо Киелини, който ще наследи капитанската лента от мен, е голяма чест и удоволствие. В събота ще бъде последният ми мач за Ювентус. Това ще бъде най-добрият начин да сложа край на това чудесно приключение, да приключа с два трофея в компанията на публиката на Ювентус. 

Искам да благодаря на ювентинското семейство. През 2001 година те привлякоха изключителен талант, който се превърна в шампион, благодарение на този клуб", каза още Буфон.

Очаква се през следващата седмица Буфон да обяви дали ще приеме някоя от офертите на клубове извън Италия.

Фото: БТА

Коментар