Часът на истината удари!

Начало / Футбол / Национали / Часът на истината удари!

Българският национален отбор по футбл излиза в двубой за първото място и класиране в следващата фаза на Лигата на нациите. Съперници на възпитаниците на Петър Хубчев са Словения, които със сигурност отпадат от Лига "С". Футболистите ни трябва да постигнат победа и да се надяват, че Кипър може да затрудни Норвегия. Скандинавците са лидери в нашата група, като са с равни точки с "лъвовете", но по-добрата голова разлика ги праща на върха. 

Има четири варианта, при които българите могат да стигнат до промоция в горна лига и да завоюват първото място. Първият е Норвежците да не спечелят мача с Кипър, а ние да победим. Вторият е при равенство на "Васил Левски", скандинавците да загубят срещу кипърците. Третият: и двата отбора да спечелят мачовете си, но "лъвовете" да го направят с повече голове в противниковата врата. Има дори и четвърта хипотеза, при която и българи, и норвежци да загубят двубоите си, но момчетата на Хубчев да допуснат минимално поражение, а "викингите" да запишат повече голове от нас в собствената врата. 

Нови проблеми в състава на националите ни, след контузиите на Десподов и Илиев, присъстват, а именно наказането за натрупани жълти картони на Неделев. Очаква се Хубчев да заложи на стартовите 11 от миналия двубой срещу Кипър, като единствената възможна промяна е започването като титуляр на Николай Димитров .

3-ма основни футболисти в състава на словенците липсват, а добре познатият на българската публика Роман Безяк се очаква да застрашава вратата на "лъвовете".

Решителната среща ще може да наблюдавате по БНТ 1 от 21:45, а студиото преди мача започва от 21:00.

Предполагаеми състави:

България: Петков, С. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков, Костадинов, Славчев, Димитров, Иванов, Попов, Делев

Словения: Белец, Скубич, Мевля, Ал. Струна, Ан. Струна, Дервишевич, Зайц, Иличич, Безяк, Вербич, Берич

Стадион: "Васил Левски", София

Начало: 21:45 часа

Съдия: Хюсеин Гьочек (Турция)

Коментар