Обновена България ще търси първа победа срещу Чехия (видео)

Начало / Футбол / Национали / Обновена България ще търси първа победа срещу Чехия (видео)

Днес България излиза в третия си мач от европейските квалификации. Съперникът е Чехия, а двубоят в Прага ще можете да гледате от 21:45 ч. по БНТ1 и онлайн ТУК!

Националният ни отбор претърпя промени. Красимир Балъков замести Петър Хубчев на треньорския пост. Балъков заяви, че силите на България и Чехия са изравнени и футболистите ни не трябва да загубят в Прага, за да запазят шансове за класиране на Евро 2020.

Великотърновският специалист изглежда се е решил да промени изцяло облика на тима, а това си пролича от списъка с играчи, които бяха повикани за срещите срещу чехите и косоварите.

Вероятно ще има и изненади в стартовата единадесеторка, като се очаква тийнеджърът Мартин Минчев да започне мача, а проблемният пост "централен нападател" да бъде зает от футболиста на Дунав Исмаил Иса.

От своя страна Ярослав Шилхави не може да разчита на капитана си Иржи Павленка, но наличието на нападателя на Рома Патрик Шик в състава вещае проблеми за защитата ни.

България няма добри показатели срещу Чехия, като "лъвовете" не са спечелили нито една среща, а са записали един равен и четири загуби. Головата разлика е 1:11 в полза на чехите.

Вероятни състави:

Чехия: Вацлик, Кадержабек, Сухи, Челустка, Новак, Сучек, Павелка, Янкто, Масопуст, Крейчи, Шик

България: Михайлов, С. Попов, Божиков, Недялков, Горанов, Сърмов, Костадинов, И. Попов, Неделев, Минчев, Иса

 

 

 

Коментар