Класирането на България на Евро 2020 без победа в квалификациите е възможно - абсурд, но и факт

Начало / Футбол / Национали / Класирането на България на Евро 2020 без победа в квалификациите е възможно - абсурд, но и факт

Може да прозвучи шокиращо, дори абсурдно на фона на актуалните резултати на футболните ни национали, но България се доближава до участие на бараж за ЕВРО 2020. Причината, разбира се, не е в постигнатото от отбора (поне не в евроквалификациите), а в това, което прави Финландия.

Тему Пуки и неговите съотборници взеха две победи през изминалата седмица и дръпнаха с 5 точки на преките конкуренти за второто място Босна и Херцеговина и Гърция.

Все по-реално изглежда Финландия да се класира, а това ще изпрати България на баражите през март 2020, тъй като сме първи в листата на чакащите на база ранкинга в Лигата на нациите.

Така, въпреки че нямаме победа след 4 кръга в квалификациите и дори да не спечелим нито един мач до края, може да се окажем на два мача от класиране за Европейското. Да, странно е, но регламентът е такъв.

Дори съперниците са предвидими: ако не станат обрати в квалификациите на есен, България вероятно ще се изправи срещу Шотландия в Глазгоу (в един мач), а победителят от двойката ще играе с Норвегия или Сърбия в директен двубой за място на ЕВРО 2020 (пак в един мач, но с домакинство по жребий).

Автор: Петър Иванов

Коментар