Балъков: Няма какво да губим срещу Англия, искам да покажем друго лице

Начало / Футбол / Национали / Балъков: Няма какво да губим срещу Англия, искам да покажем друго лице

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Красимир Балъков заяви, че ще надява футболистите да покажат по-добро лице в предстоящата европейска квалификация от група "А" срещу Англия.

Възпитаниците на Балъков започнаха днес подготовка за гостуването на "Уембли" на 7 септември, а три дни по-късно ще изиграят и контрола срещу Ирландия в Дъблин. 

"Днес ще тренират 12 души. Имаме само четири занимания, които ще мога да направя с целия отбор. Искам да покажем друго лице срещу Англия. Желанието ми е да се представим по възможно най-добрия начин. Този мач може да ни бъде само от полза, защото ще играем срещу един от най-добрите отбори в света. Ще видим как ще отговорим на динамиката на играта на Англия. Te имат седем нови футболисти в състава, но Гарет Саутгейт има толкова голяма възможност за избор за разлика от мен", каза Балъков.

"Англия е тотален фаворит, но ние няма какво да губим. Ще се опитаме да бъдем добре организирани, имаме уважение към съперника, но трябва да покажем самочувствие, мъжка игра и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект, отколкото трябва. Със страх футбол не се играе", заяви още той.

Селекционерът коментира и повиквателната на централния защитник Николай Бодуров, който не е играл от месец за клуба си ЦСКА-София.

"Бодуров е един от най-опитните, играл е в Англия. Извикали сме го, ще видим какво е физическото и психическото му състояние, след което ще решим дали е в състояние да вземе участие", каза Балъков.

Той призна, че срещу фаворита в групата, който вкара 10 гола в първите си две квалификации и е лидер с пълен актив от 6 точки, ще бъде трудно..

"Нямаме много време за работа в националния отбор времето, искам да бъде повече, но няма как да стане. Има неща върху, които трябва да работим, има неща, които трябва да задържим, а има и други, които да се опитаме да надграждаме. Търсим различни варианти, за да подсилим отбора, да дадем шанс на младите играчи", каза Балъков. 

"Ще трябва да се съобразим с динамиката и бързината на Англия. Много е трудно да намериш правилната рецепта. Моето изискване към нашите играчи е да играят без страх. Не всеки ден се играе на "Уембли", което трябва да бъде допълнителен стимул за футболистите. Ритането на топката не е моята философия. Трябва да побеждаваме, за да имаме шанс да се класираме. Ако не успеем, ще си направим изводите", добави той. 

България все още търси първи успех в кампанията, като има 2 точки след първите си четири изиграни мача.

Фото: БФС

Коментар