Балъков: Няма какво да губим

Начало / Футбол / Национали / Балъков: Няма какво да губим

Новият селекционер на националния отбор Красимир Балъков е оптимист относно шансовете на България за класирането на европейското първенство през 2020 година. 
Балъков ще дебютира начело на националите на 7 юни при гостуването срещу Чехия в квалификационна група А. Три дни по късно България приема Косово на Националния стадион "Васил Левски".

"Няма какво да губим, 15-16 години не сме се класирали на голям форум. Имаме качествени футболисти и аз вече им придавам моя оптимизъм. Целта е класиране на европейското първенство. Знам, че това мое изказване може да ми забие 3-4 ножа след квалификациите. Но аз винаги съм бил оптимист", коментира Балъков.

Селекционерът на националния отбор отговори на въпросите на феновете специално за медийните канали на Българския футболен съюз.

Специалистът е категоричен, че няма да допусне вмешателство в работата и увери, че ще има последната дума при определяне на състава.

"Това не може да се случи. Дискусии може да има, но няма как някой да ми реди състава. Последното решение е мое и така ще бъде до последния ми ден", каза Балъков.
"Българският национален отбор има плеймейкър и той се казва Тошко Неделев. Ако поработи още малко и може да достигне това ниво, което имахме ние с Йордан Лечков и Златко Янков", каза още Балъков.

Фото: БТА 

Коментар