Антони Здравков: Като не стига времето да стиковаме футболистите, ще заложим на колектива

Начало / Футбол / Национали / Антони Здравков: Като не стига времето да стиковаме футболистите, ще заложим на колектива

Селекционерът на младежкия национален отбор на България (до 21 години) Антони Здравков обясни днес, че за него по-важно е в момента да се създаде колектив, а след това да се работи върху изграждането на футболните връзки преди старта на новата кампания в тази възраст,фото:БТА

Отборът на Здравков е на лагер в базата в Бояна до 26-и март, след което заминава за БЮР Македония за контролна среща с по-големите от тази страна. Както е известно, младежкият отбор на БЮР Македония (набор 1995) ще играе на европейските футболни финали.
Бившият защитник е доволен, че неговите футболисти- с година или две по-млади, ще срещнат по-големи и по-опитни противници и така ще станат ясни и пропуските в отбора. Самата среща е на 28 март, вторник, от 14:00 часа на тренировъчен център "Петър Милошевски" в Скопие.

"Като не стига времето да стиковаме футболните връзки на терена, ще трябва да заложим на колектива. За мене е много добре, че ще играем с по-големи футболисти. Сега започваме да изграждаме нов отбор от възрастите 1996 и 1997. Половината са от Втора лига, а другата половина- тези от Първа лига, не играят много редовно.
"Знаете, че като юноши тези два национални отбора не постигнаха кой знае какви резултати и не могат да се мерят с 1995. Имаме и трима футболисти, които са с националния отбор. В този случай те са по-важни там, тъй като мъжкият национален отбор играе световна квалификация, добави Антони Здравков.

Както и при предишния му престой, сега играчите също сами ще си изберат капитана. Той ще предложи 4-5 имена, за които трябва да се гласува.
"Треньорите винаги се опитваме да подсказваме отстрани, но не винаги се получава. Затова ролята на капитана е важна. Нека бъде човек, който те сами са си избрали.
Този младежки национален отбор е в група 9 на Европейските квалификации заедно с Франция, Словения, Черна гора, Казахстан и Люксембург. Все още обаче разузнаването е трудно, тъй като всяка страна е сменила играчите си, а някои от тях и треньорите.

Квалификациите започват през есента. Вероятно при старите треньори стилът на игра няма да се промени. Като първи вариант ще гледаме БЮР Македония- Черна гора, които играят в Скопие преди нас. Ще гледаме и мачовете между Люксембург и Казахстан, които стартират на 28-и март. Така че ще имаме някаква информация за първите срещи, добави Антони Здравков.
България стартира именно с Люксембург на 5-и септември тази година, а на 6-и октомври играе и с Казахстан.
Пожелавам успех на юношеския национален отбор до 19 години. Там има три момчета, които са в моите планове. Но дано се класират на Европейските финали и да не ги ползваме поради тази причина, обясни Здравков.

Коментар