Ангел Стойков пред БНТ: Вярвам във футболистите (видео)

Начало / Футбол / Национали / Ангел Стойков пред БНТ: Вярвам във футболистите (видео)

Селекционерът на юношенския национален отбор на България до 19 години - Ангел Стойков, коментира жребия за Елитния кръг на Европейското първенство. "Лъвовете" ще се изправят срещу Испания, Франция и Белгия, а само победителят ще намери място на шампионата на Стария континент.

"Силна група, изключително силна група, която подхожда повече за финалите на Европейско първенство. Но жребият е такъв и ние трябва да се подготвим по най-добрия начин, за да успеем да извлечем максимума от тези три мача. Дано това да ни стигне за класиране на финалите. Отборите са равностойни, така че след всеки мач класирането може да претърпи обрати. Хубаво ще е, ако се възползваме от това", каза Стойков пред нашата камера.

Запитан дали е предимство, че сме аутсайдери в групата, той отговори:

"Вижте, ние в нито един момент не сме предавали на футболистите настроението, че сме аутсайдери. Ние също разполагаме с много силен отбор, който има своите качества и достойнства и се надявам да ги покажем."

Стойков говори и за подготовката преди тежките сблъсъци.

"Вече имаме предварителни планове за подготовката. През февруари и в началото на март ще имаме контролни срещи. След това заминаваме за мачовете от Елитния кръг. Надявам се на успех", заяви спациалистът.

Ангел Стойков сподели, че вярва във футболистите и е уверен, че тимът ни може да се класира за финалите на ЕП.

"Определено е много добре, много е хубаво за всеки един състезател и за всеки един треньор да се изправи срещу едни световни сили. Именно в такива мачове се вижда истинската стойност на отбора. Вярвам в състезателите. Мисля, че имаме шансове за класиране", завърши селекционерът на юношите.

Фото: БФС

Коментар