Колко ще приберат "ватрените" за страхотното си представяне на Мондиал 2018?

Начало / Футбол / Мондиал 2018 / Колко ще приберат "ватрените" за страхотното си представяне на Мондиал 2018?

Хърватският национален отбор постигна най-големия успех в историята на футбола в страната. "Ватрените" взеха сребърните медали на Мондиал 2018, като загубиха от Франция във финала с 2:4. Но колко пари ще спечели федерацията, играчите и треньорският щаб за страхотното представяне по терените в Русия?

Очакванията са хърватите да приберат 28 милиона щатски долара, което се равнява на около 24 милиона евро. Те обаче ще бъдат разпределени по следния начин - 13.3 млн. евро ще влязат в касата на Хърватската футболна федерация (ХФФ), докато 10.64 ще се разделят между играчите и треньорския щаб. Всичко спечелено за достигането до четвъртфиналите ще бъде разделено 60:40 в полза на федерацията, докато 12-те милиона долара за успехите над Русия и Англия ще бъдат разделени поравно.

Тези средства ще бъдат изплатени на ХФФ от ФИФА през ноември, а след това 10.64-те милиона евро ще се разделят от играчите и на всички от щаба на "ватрените".

По-рано се появи информация, че хърватските национали ще дарят всичките си премии за деца в неравностойно положение, на което се "хванаха" голяма част от водещите световни медии. Всъщност даряването на парите се явява по-скоро като препоръка и все още не е ясно дали тези суми ще отидат за благотворителност.

Фото: БТА

Коментар