Англия започва своя път на Мондиала срещу Тунис

Начало / Футбол / Мондиал 2018 / Англия започва своя път на Мондиала срещу Тунис

Амбицираният отбор на Англия започва своя път към световната титла срещу Тунис днес от 21:00. "Трите лъва" не са обременени от големи очаквания, а младият състав, който е избрал Гарет Саутгейт със сигурност е готов да покаже най-доброто от себе си. Самият Саутгейт вече е играл срещу Тунис на Световно първенство. Това се случи през 1998 година, когато Англия печели с 2:0.

Срещу англичаните ще застанат тунизийците, които не са играли на световно от 12 години. В Германия "картагенските орли" не преодоляват груповата фаза, като записват само едно равенство срещу Саудитска Арабия.  Талантливи тунизийски футболисти като Наим Слити, Анисе Бадри и Уахби Хазри ще тормозят англичаните. За Тунис излизането от групата ще е успех, имайки предвит, че в нея са още отборите на Белгия и Панама.

За Англия мач срещу Тунис може да покаже дали "трите лъва" са готови за подвизи или трябва да подвият опашки. "Орлите", в същото време, са с доста добри показатели преди Световното първенство, като се класираха за Мондиала без да допуснат загуба, а единственото им поражение през последната година е от Испания с 0:1.

Двубоя може да гледате от 21:00 по БНТ1 и БНТ HD. Бъдете пред телевизорите! Шоуто е гарантирано!

Фото: БТА

Коментар