Треньорът на Цюрих: Радвам се, че спряхме Лудогорец

Начало / Футбол / Лига Европа / Треньорът на Цюрих: Радвам се, че спряхме Лудогорец

Не, футболът не блестеше в тази есенна вечер от играчите на ФК Цюрих, но те спечелиха в крайна сметка. Виктор Палсон не за първи път през тази есен бележи гол по този начин, анализира Швейцарската национална телевизия след успеха на Цюрих над Лудогорец с 1:0 снощи в Лига Европа.

Доволен съм, че Лудогорец, който вкара 22 гола в предишните си седем мача сега не успя да създаде нищо конструктивно. Преструктурирането на защитата от четирима с трима централни бранители мина гладко и това е фактор, който ни помогна да бъдем солидни. И двата отбора нямаха много голови положения, бяха първите думи на треньора на швейцарците Людовик Манин.

"Свършихме си нашата работа до тук. На върха сме в групата заедно с Байер (Леверкузен). Сега ни предстоят два мача именно с тях, което ще бъде акцентът на нашата футболна есен".

Манин даде ясно да се разбере, че неговият отбор няма да излезе като смел аутсайдер срещу традиционния германски топ-клуб. За него тези мачове са чудесна възможност да се сравни отбора с големите.

"Няма да отидем там като ученици на екскурзия, да се снимаме на стадиона и да си разменим фланелките.

"Срещу АЕК Ларнака трябва да спечелим у дома и след това от останалите три мача ни трябван вероятно още две точки, за да се класираме, казва бившият защитник, който е прекарал осем години от кариерата си в

Бундеслигата. "Основата за една добра есен в Европа е поставена, но ние имаме още много работа, която трябва да свършим и няма да ни бъде никак лесно".

"Знаехме, че сме по-силни от тях във въздуха. Радвам се, че статичните положения сработиха, макар да не съм ги посочвал като наша първостепенна сила и предимство.

"Съгласен съм, че ни липсваха идеи в последната третина от терена, направо се губехме като в Бермудския триъгълник. В доста моменти от мача изчезваше и креативността ни".

Фото: БТА

Коментар