Разбиха главата на страничен съдия в мач от Лига Европа

Начало / Футбол / Лига Европа / Разбиха главата на страничен съдия в мач от Лига Европа

Двубоят между Щурм Грац и АЕК (Ларнака) от третия квалификационен кръг на Лига Европа бе белязан от ужасяващ инцидент. Гостите спечелиха с 2:0, но срещата ще се запомни с гаменската постъпка на един от феновете.

В 77-ата минута, малко след втория гол за кипърския тим, страничният съдия Фредрик Кливер от Швеция бе уцелен с бутилка в главата. Реферът се строполи на земята, а от главата му потече кръв. Медицинските лица веднаха се намесиха и превързаха главата на Кливер, който нямаше как да продължи мача и беше заменен от четвъртия съдия Магнус Линдгрен.

Очаква се от УЕФА да наложат много сериозна санкция на Щурм Грац.

От австрийския клуб се извиниха на рефера и съобщиха, че привърженикът, хвърлил бутилката, е бил заловен.

"Това поведение на един от феновете в двубоя от Лига Европа в никакъв случай не е приемливо. Накърнява се репутацията на футбола и на нас като клуб. Винаги се стремим да гледаме на футбола като празник и да се справяме с тези неща. Феърплеят е нашият основен приоритет. Съжаляваме, че разочаровахме толкова много футболни фенове", се казва в изявление от Щурм Грац.

След прекъсване от 24 минути мачът продължи.

Шефът на съдиите в Швеция Стефан Йоханесон разкри, че Кливер е бил откаран в болница и има нужда от шевове. Той сподели пред Aftonbladet, че намира за "много странно" фактът, че мачът не е бил прекратен, а се е доиграл.

"Ако това се случи в Швеция, щяхме да прекратим мача", каза Йоханесон.

До края на срещата повече попадения не паднаха и АЕК (Ларнака) спечели с 2:0.

Фото: aek.com

Коментар