Очаквано! Без ЦСКА в Европа, Дунав с интересен жребий,Левски среща черногорци

Начало / Футбол / Лига Европа / Очаквано! Без ЦСКА в Европа, Дунав с интересен жребий,Левски среща черногорци

"ЦСКА - София" беше изваден от списъка с участници в първия квалификационен кръг на Лига Европа,фото:БТА

Малко преди началото на жребия в Нион на мястото на червените беше поставен "Дунав" (Русе).

Русенци, които завършиха на четвърто място в Първа лига, изтеглиха казахстанския "Иртиш", чийто треньор е Димитър Димитров-Херо.

Носителят на Купата на България "Ботев" (Пловдив) ще играе с албанския "Партизани", а "Левски" ще се изправи срещу черногорския "Сутиеска".

Веднага след жребия ръководството на "Дунав" обяви, че вече има писмо от УЕФА, което потвърждава завръщането на русенци в европейските клубни турнири след 42-годишно отсъствие.

"Благодарение на усилената на работа на адвокатския екип който ни помогна, и кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, интересите на клуба, футболистите и феновете ни са защитени. Правдата възтържествува и "Дунав" ще участва в турнира Лига Европа. Вече получихме официално писмо от УЕФА, което да удостовери това", се казва в съобщението на русенци до медиите.

"Буквално минути преди началото на жребия УЕФА без никакво предизвестие извади ЦСКА от участие в Лига Европа. Клубът ще предприеме всички възможни мерки за защита на своите права и извоюваното на терена право на участие. Очаквайте по-късно подробно становище по днешните събития", се казва в краткото изявление пък на официалния сайт на ЦСКА.

Жребият на българските отбори

"Партизани" (Албания) - "Ботев" (Пловдив)
"Левски" - "Сутиеска" (Черна гора)
"Иртиш" (Казахстан) - "Дунав" (Русе)

Отборите вляво са домакини в първите мачове на 29 юни.
Реваншите са на 6 юли.

Коментар