Николай Киров: И в Португалия ще има малко положения

Начало / Футбол / Лига Европа / Николай Киров: И в Португалия ще има малко положения

Мачовете срещу Маритимо са тактическо надлъгване, а головете положения бяха малко в България и ще бъдат малко в Португалия, сигурен е старши треньорът на пловдивчаните Николай Киров. Той добави, че "канарчетата" трябва да бъдат по-точни и по-ефективни в атака, ако искат да отстранят своите съперници в третия квалификационен кръг на Лига Европа. 
"Получи се тактическо надлъгване. Маритимо са компактни в защита и оставят малко шансове за отбелязване на гол. През първото полувреме ни липсваше последният пас, а през втората част имахме два шанса за гол на Виана и Неделев. Направихме хубави атаки, но в тази фаза се вкарва трудно. Може би прибързвахме малко. В 30-ия метър трябва да бъдем по-хладнокръвни, да избираме точните момент и точните зони за центриране. Работата трябва да даде своите плодове нататък", каза той.
"Маритимо играе защитно и това е техен стил. Имаме една седмица да се подготвим, да изгледаме записа и да намерим къде са техните слаби страни. Не мога да говоря за шансове обаче. Сега е време да се възстановим и да се подготвим за мача с ЦСКА. В Португалия отново шансовете за гол ще бъдат малко и ние трябва да бъдем по-точни. Не успяхме да отбележим гол, но и не допуснахме, което е хубаво", добави той в интервю за Диема спорт.
"Получиха се една-две леки травми и ще видим кой ще отпадне за мача с ЦСКА. Ще го играем на 100 процента. В първенството трябва също да се влагат всички усилия и който влезе в ротацията, трябва да се представя като титулярите. Неделев получи спазъм и просто искахме да го предпазим. Утре ще разберем неговото състояние", завърши Киров.
 

Коментар