Лудогорец ще се опита да си тръгне с достойнство от Евротурнирите (видео)

Начало / Футбол / Лига Европа / Лудогорец ще се опита да си тръгне с достойнство от Евротурнирите (видео)

Лудогорец излиза за победа в последния си мач в Европа за сезона. Гости на българските шампиони ще бъде швейцарския Цюрих, който вече си осигури продължаване в Лига Европа. Успехът за "орлите" няма да донесе класиране към следващата фаза, с оглед на актива им от 3 равенства и 2 загуби, но със сигурност ще е ценен, имайки предвид парите, които се получават при победа и точките, които се трупат в коефициента за Евротурнирите.

В началото на европохода си разградчани бяха сред фаворитите в своята група "А". Злополучно първо домакинство срещу Байер Леверкузен и равенство в Цюрих обаче объркаха сметките на възпитаниците на Антони Здравков. в Лудогорец имаше и треньорска рокада, която допълнително вся смут и резултатът е най-слабото представяне на българския шампион в групите на ЛЕ досега.

Преди мача на Лудогорец Арена е ясно, че Антони Здравков ще трябва да прави промени в защитното си каре, защото Козмин Моци е наказан заради натрупани жълти картони. Вероятно пред Ренан ще започнат Недялков, Терзийски, Сисиньо и Натанаел. В халфовата линия Дяков и Горалски ще се опитват да рушат играта на противника, а по крилата Вандерсон и Лукоки ще придават острота на "зелените" атаки. Марселиньо ще действа като плеймейкър, а на върха на нападението противниковата врата ще застрашава Кешерю.

В състава на гостите от Швейцария няма проблеми с ключови играчи, като се очаква ст. треньорът Людовик Манин да даде повече игрово време на резервите в тима си.

Двубоя ще можете да гледате на живо по БНТ 1 от 22:00, а студито преди мача започва 30 минути преди това.

Вероятни състави:

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Терзиев, Недялков, Натанаел, Дяков, Горалски, Марселиньо,  Вандерсон, Лукоки, Кешерю

Цюрих: Ванинс, Максьо, Бангура, М. Крециу, Кололи, Палсон, Х. Крециу, Винтер, Маркезио, Хелифи, Одей

Фото: БТА

 

Коментар