Ел Маестро: На Копенхаген няма да им е лесно (видео)

Начало / Футбол / Лига Европа / Ел Маестро: На Копенхаген няма да им е лесно (видео)

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде пресконференция преди сблъсъка срещу Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът е утре от 20:45 часа и ще бъде предаван на живо по БНТ1.

"Моята работа е да трябва да знаем как ще играем. Ще дадем от всичко от себе си утре. Вече се случи, че играхме няколко пъти добре, но за първи път ще играем срещу отбор, който има по-силни индивидуалности", заяви Ел Маестро.

"Нашият отбор започва да изглежда по-добре физически. Не мисля, че те ни превъзхождат в този компонент", добави наставникът на "червените".

Ел Маестро определи като равни шансовете на двата тима в утрешния мач.

"Вижте, утре, когато излезем да играем, няма да мислим кой е фаворитът и кой - аутсайдерът. И двата отбора ще се опитат да спечелят. Ако погледнете последните 10 години и как се представят отборите в Европа, ще разберете, че те са доста по-напред от нас. Но гледайки техния отбор и познавайки нашия, шансовете са 50:50", сподели той.

Специалистът, очаквано, не пожела да разкрие какъв ще е подходът на ЦСКА.

"Със сигурност ни гледат други треньори и затова няма да ви кажа дали ще играем офанзивно, или дефанзивно. Познаваме в детайли играта на Копенхаген, както и те нашата. Двата отбора са достатъчно мотивирани. Очакваме да се получи добър мач."

Нестор Ел Маестро похвали датския гранд и подчерта, че Копенхаген всяка седмица играе сериозни мачове, тъй като местният шампионат е по-силен от българския.

"Те са много добър отбор и имат силни и скъпи футболисти. Добре организиран отбор са и имат голям опит, както и имат треньор с голям опит. За нас истинското предизвикателство ще бъде дали ще можем да се противопоставим на толкова добре организиран отбор. Те всяка седмица играят сериозни мачове, защото първенството е по-добро", коментира треньорът на "армейците".

"Казах ви и преди, че на хартия те са по-добрият отбор. Играят често в групите на Лига Европа или Шампионска лига. Вярвам обаче в нашия отбор. Убеден съм, че утре на Копенхаген няма да е лесно", каза още той.

Фото: БТА

Коментар