Димитър Димитров: 2:0 ни дава самочувствие, но можеше да вкараме и още

Начало / Футбол / Лига Европа / Димитър Димитров: 2:0 ни дава самочувствие, но можеше да вкараме и още

Мнение след първия мач между Лудогорец и Судува (Литва)- 2:0, от плейофния кръг за място в групите на Лига Европа:

Димитър Димитров-Херо, старши треньор на Лудогорец: Действително се играе доста трудно срещу толкова организиран отбор. На 35-ия метър се беше наредил целият им отбор. Срещу такива противници действително е трудно.
С днешната поледа ДИМИтров вече има положителен баланс в европейските клубни турнири. От 21 мача той е спечелил 10, в 2 е завършил наравно, а в 9 е търпял загуба.
"Ние допуснахме доста тактически грешки, но все пак важното е победата. Грешихме в дублирането по фланговете, в разиграванията, но това 2:0 ни дава самочувствие. Трябва обаче да cме внимателни. При отбор, който играе с пет човека в линията на защитата, външните ни халфове трябваше да са максимално отворени и да бъдат дублирани от бековете, но не винаги се получаваше както исках.

Първият гол в мача винаги е важен. След като падна обаче трябваше да вкараме още. Това е един много ръстов отбор, а на реванша вероятно ще разчитат на статични положения и там ще имат предимство. Затова повече от 2:0 щеше да бъде много по-приемливо за нас. Така че на реванша трябва да сме максимално концентрирани.
По отношение на селекцията, не мога да кажа в момента колко човека и какви ще вземем. Но трябва определено да се подсилим, защото се продават хора, а никой не се взима. Реално групата е от 16 човека, което е прекалено малко за отбор, който се бори на три фронта. Ако не сега, то зимата задължително трябва да вземем играчи.
Но преди реванша в Литва, ни чака и среща от първенството с Дунав Русе. Това ще бъде един сериозен мач, а и този мач няма да има нищо общо с моите срещи с Иртиш в турнира Лига Европа. Определено ще направим ротации. Дунав е стойностен отбор, след като напълно заслужено си спечели място в турнирите на Европа. Ще решаваме в следващите дни на кого ще даваме почивка и на кого ще разчитаме.

Козмин Моци, защитник на Лудогорец: Няма значение кой вкарва. Важното е отборът да печели. Мисля, че можехме да вкараме и повече голове днес. Но и при 2:0 имаме твърде добри шансове за класиране.
Не беше никак лесно. Те се защитаваха с целия отбор, 10-11 човека на 35 метра от вратата. До първия гол беше трудно, а после можеше да вкараме и повече голове. На реванша просто трябва да сме спокойни, защото днес през целия мач играхме добре, а това е най-важното.
Да, получих жълт картон, който ме вади от втората среща. Но и техният централен защитник получи такъв, така и той няма да играе на реванша. Попитахме съдията защо ни ги даде и той казва, че е по-добре така, за да не правим глупости по-нататък. И той не знае защо ни вдигна картоните.

Върджил Мисиджан, автор на втория гол за Лудогорец: След всеки гол се чувствам ОК. Това е моята работа- да бележа голове или да подавам за голове. Този втори гол се оказа важен за отбора. Нашият противник само се защитаваше, така че това попадение е много важно в целта ни да ги отстраним.
Не е лесно да се играе срещу такъв съперник. Но 2:0 им дава шансове и на тях. Така че и те ще се опитат да атакуват на реванша, защото ще им трябва гол. Генерално очаквам същата среща и след седмица. Ще видим все пак как ще протече срещата. За нас може би ще има повече пространства, защото ако литовците искат да продължат, то трябва да атакуват.

Коментар