Антони Здравков след равенството срещу АЕК: Липсваше ни шанс

Начало / Футбол / Лига Европа / Антони Здравков след равенството срещу АЕК: Липсваше ни шанс

 Ст. треньорът на  Лудогорец Антони Здравков заяви след нулевото равенство срещу АЕК Ларнака от турнира Лига Европа, че единствено шанса е лишил разградчани от победата. В интервю след мача той заяви пред БНТ: 

"Недостатъчно като резултат, 0:0 естествено, че не ни устройва. Искахме да победим пред собствена публика, да демонстрираме класа. Днес ни липсваше шанса. Не е като да не сме създавали възможности за гол."

"АЕК Ларнака ни затрудни максимално при изнасяне на топката, правеха много успешно висока преса. Така ни спираха атаките и това допирнесе и за по-бавната игра като цяло. Определено липсата на шанс ни попречи да вкараме гол, защото тези футболисти са доказали, че са добри и могат да вкарват. Така че шанса е единствената причина", 

"И сега да започваше мача, не бих направил промени в стартовите 11. Убеден бях, че тези хора ще спечелят мача", довери селекционерът на разградчани.

"Да, липсват резултати в Лига Европа, но пък не ни липсват в българското пърнвенство. Кипърците имат голям брой чужденци, които са добри футболисти. Двете неща- мачовете в Европа и тези в България, са несъпоставими. Не съм съгласен, че съм направил късни смени. Това е ваше мнение, аз вярвах, че титулярите можеха да вкарват. Относно другия мач беше очаквано Леверкузен да спечели. Последните два мача не са за чест и слава, а за удоволствие, а и за хората, които ще дойдат на стадиона. Смятам, че отбора няма какво да се променя", заяви Здравков.

Коментар