Марсело Диас: Това е най-голямата грешка, която съм правил

Начало / Футбол / Купа На Конфедерациите / Марсело Диас: Това е най-голямата грешка, която съм правил

Футболистът на Чили Марсело Диас се разплака на стадиона след мача. Неговата грешка в 20-ата минута позволи на Ларс Щиндъл да вкара победното попадение за Германия във финала на Купата на Конфедерациите.

"Това е най-голямата грешка, която ще направя в моята футболна кариера", каза той пред журналисти, докато изтри сълзите си.

В Чили се надяваха на трета голяма титла от толкова години, след като триумфираха на Копа Америка през 2015 и 2016 г., но в тези два финала срещу Аржентина бяха необходими наказателни удари, за да се стигне до успех.

Защитникът на Селта Виго Диас бе съкрушен след края на мача, но неговите съотборници в атака също имат вина. Чили завърши надпреварата с едва четири отбелязани гола от игра.

"Марсело е тъжен, както и останалата част от отбора. Но това е начинът, по който той играе. Ние напълно го подкрепяме. Не бяхме толкова силни, колкото на Копа Америка през миналата година, където създадохме още по-големи шансове, но там вкарахме повече голове в турнира. Срещу Германия не успяхме да го направим", заяви селекционерът Хуан Антонио Пици.

Капитанът Клаудио Браво, който спечели Златната ръкавица, заяви: "Няма за какво да съжаляваме. Имаше моменти, когато краката ни не реагираха, но играхме със сърцата си. На това ниво знаехме, че не можем да правим грешки".

Фото: БТА

Коментар