Ули Хьонес: Ще има реформиране в Байерн през зимния трансферен прозорец

Начало / Футбол / Европейски Футбол / Ули Хьонес: Ще има реформиране в Байерн през зимния трансферен прозорец

Планирането обновяване, освежаване или директна подмяна на играчи в Байерн (Мюнхен) зависи от представянето на всеки футболист през следващите няколко месеца, предупреди президентът на клуба Ули Хьонес.

Хьонес обяви, че "значителното реформиране на отбора ще започне през зимния трансферен период на 2019-а година", но уточни в интервю за четвъртъшното издание на списание Кикер, че "подмяната на играчи ще зависи от това колко играят самите те".

"Трябва да се обясни на футболистите, че те са подложени на натиск през последните месеци и този натиск ще продължи през следващите 3-4 месеца, добави Хьонес и натърти, че те държат сами в ръцете си отговора на въпроса на кого ще се разчита и на кого- не.

Има много спекулации в медиите за това кой ще остане и кой ще си тръгне от съблекалнята на германския шампион, като някои медии посочват, че ветераните Франк Рибери (35), Ариен Робен (34) и Рафиня (33) няма да подновят договорите си.

Световният шампион с Франция и превърнал се в сензация защитник Бенжамен Павар е един от очакваните нови попълнения на тима от Щутгарт, но през лятото на 2019-а година.

Отборът е шест пъти подред шампион на Германия, но през този сезон не се представя никак убедително. Поражението през изминалия уикенд от Борусия (Дортмунд) ги остави на 5-о място, на 7 точки от лидера, но и стартира процеси за обновяване на тима.

Кикер и вестник Билд твърдят днес, че Рибери се е извинил на френския телевизионен журналист, който удари три пъти и след това блъсна в гърдите след мача с Борусия. Двамата са се срещнали в Мюнхен в сряда в присъствието на Ули Хьонес и на спортния директор Хасан Салихамиджич. Според медиите, Карл-Хайнц Румениге- председател на Борда на клуба, е бил бесен от случката и е разпоредил да се тушира по най-бързия начин, за да не влияе на имиджа на клуба.

Инцидентът коства на Рибери наградата Бамби, която трябваше да му бъде присъдена заедно с Робен като признание за креативната им игра в Бундеслигата.

"Ние като медия не приемаме подобно отношение към други колеги от медии. Така че наградата няма да му бъде присъдена, коментират представители на Hubert Burda Media.

Коментар