Николай Михайлов подписа с кипърския гранд Омония

Начало / Футбол / Европейски Футбол / Николай Михайлов подписа с кипърския гранд Омония

Кипърският гранд Омония (Никозия) представи днес като свое ново попълнение вратаря Николай Михайлов, който пристига на стадион ГСП с договор за година и половина.

29-годишният Михайлов, който има 33 мача за националния отбор на България, от шест месеца е без клуб, като имаше разговори и с английски отбори.

"Ние имаме контакти повече от месец. Имахме среща и в България, заяви Михайлов. От своя страна пък от Омония обявиха, че пристигането на Ивайло Петев на поста старши треньор няма нищо общо с привличането на Михайлов. Още предишният наставник Памбос Христодулу е искал българския вратар, а сега пристигането на Петев съвпада с оформянето на договора на Николай.

Юноша на Левски, той направи име в Европа с холандския Твенте, който първоначално го взе под наем от Ливърпул. Неуспешният му престой в италианския Верона го принуди да подпише с турския Мерсин, където изкара два периода с прекъсване.

"Познавам треньора Ивайло Петев като един човек, който работи със страст и директно отношение. Мисля, че Омония има достатъчно мачове, за да излезе от ситуацията, в която се намира. Нямам проблеми със спортната форма, защото не съм спирал да тренирам.

"Ако работим като семейство, като колектив, нещата ще се случат. Омония за мене е най-големият отбор с чудесни фенове, които ние сме длъжни да направим щастливи, заяви Михайлов.

Коментар