Кристиано: Бих се радвал, ако Меси дойде в Италия

Начало / Футбол / Европейски Футбол / Кристиано: Бих се радвал, ако Меси дойде в Италия

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо би искал най-големият му конкурент в последното десетилетие Лионел Меси да напусне Барселона и съперничеството между двамата да се поднови в италианското първенство.

Роналдо премина в шампиона на Италия Ювентус през юли за 100 милиона евро, след като изкара девет сезона в Реал (Мадрид), пълни с трофеи на всякакво ниво. Меси и Роналдо обаче се оформиха като големите съперници за световния футболен трон на новия крал, като в последните 10 години двамата имат по пет Златни топки до тази година, когано наградата беше присъдена на плеймейкъра на Хърватия и Реал (Мадрид) Лука Модрич.

"Бих се радвал, ако Лео Меси дойде в Италия един ден. Надявам се, че би приел подобно предизвикателство, както го направих аз. Но ако е щастлив там, където е, аз уважавам такова решение, коментира възможността Роналдо."

Попитан дали му липсва съперничеството с Меси, португалската звезда заяви: "Не, защото аз му липсвам сега. Аз съм играл в Португалия, Англия, Испания, Италия и на Европейско пърнвенство с моята страна, докато той е бил само и винаги в Испания. Така че може би Меси се нуждае от мене повече, отколкото аз от него."

Фото: БТА

Коментар