Де Лихт: Роналдо ме покани в Юве, но вече бях взел решение

Начало / Футбол / Европейски Футбол / Де Лихт: Роналдо ме покани в Юве, но вече бях взел решение

Новото попълнение на Ювентус- холандското дете-чудо Матайс де Лихт призна, че покана да се присъедини към Старата госпожа му е отправил и самия Кристиано Роналдо. Това е станало след финала в турнира Лигата на Нациите, а 19-годишният бранител заяви, че се надява да оправдание надеждите на Кристиано Роналдо.

"Необходимо ми е да привикна към нова държава, към новото първенство. За мене е огромна чест да получа такова посрещане в Ювентус, надявам се, че ще мога да се отплатя, казва Де Лихт, цитиран от агенция Франс Прес.

"Да, в крайна сметка Роналдо дойде при мене след финала на турнира Лига на Нациите. За мене е огромна чест, че такъв играч ми направи предложение да му бъда съотборник. Беше страхотен комплимент за мен. но да ви кажа честно, тези думи не бяха решаващи за моя избор.

"Аз бях говорил и преди това с Маурицио Сари, именно той е една от причините да се присъединя към Ювентус. Чух много хубави неща за него. Харесвам футболната му философия и начинът, по който изгражда защитата си, каза Де Лихт.

Той беше попитан дали усеща вече напрежение от пристигането в Калчото, където защитата е издигната в култ, както и от претенциите на Ювентус. Но младият централен бранител показва, че е много зрял.

"Напрежението е нормално нещо за футбола. За мене това не е никакъв проблем. И аз ще го покажа на терена. Който не може да носи напрежение, просто не е за този спорт. Ако няма напрежение, значи нещо не е наред, казва още Матайс де Лихт, който отхвърли оферта на Барселона.

"Ювентус е огромна крачка напред за мене. В Холандия залагаме много на стартирането на играта от защитата, бранителите трябва да играят добре с топката и да атакуват противника високо в своята половина. В Италия се залага повече на зоновото пазене и отборната игра в защита. Аз мисля, че Ювентус ще ми помогне и аз ще им помогна, завършва още талантът.

 Фото: twitter 

Коментар