Азар обявява бъдещето си след финала на Лига Европа

Начало / Футбол / Европейски Футбол / Азар обявява бъдещето си след финала на Лига Европа

Белгийското крило Еден Азар е информирал ръководството на Челси за решението относно своето бъдеще, но ще го обяви публично след финала с Арсенал в Лига Европа, който е на 29-и май.

След 7 сезона на Стамфорд Бридж очакванията са 28-годишният футболист да напусне, а британските медии го свързват с трансфер в Реал (Мадрид).

"Аз вече съм взел своето решение, но то не касае единствено мен. казал го на хората от клуба няколко седмици назад, заяви Азар пред журналистите, доста след края на мача с Лестър във Висшата лига, завършил 0:0. Не се касае само за мен. Имаме финал, който трябва да спечелим и след това ще видим как ще се развият нещата.

На въпроса дали е искал бъдещето му да бъде решено по-рано, белгийският национал отговори: "Разбира се, че исках, но не се случи. Аз все още чакам, както вие чакате, както и феновете чакат. Когато си на терена, трябва да си концентриран на терена с топката. Винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си. Тогава не мисля за моята ситуация или за ситуацията, в която е клуба, просто мисля за мача.

Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че се надява Еден Азар да помисли добре и да преосмисли решение за напускане, но би уважил каквото и да е избрал белгиеца.

"Надявам се да остане, заяви Сари по повод на един от най-важните играчи, вкарал 16 гола и подал за още 15 през тази кампания, в която Челси завършиха на 3-о място.

"Мисля, че Еден Азар е играл тук 7 години и е давал във всеки един мач най-доброто от себе си. Така че ние сме длъжни да уважим неговия избор, какъвто и да е той".

Фото: БТА

Коментар