Шест аматьорски клуба обясниха изброра си на Борислав Михайлов за президент на БФС и имало ли е натиск върху тях (видео)

Начало / Футбол / Бг Футбол / Шест аматьорски клуба обясниха изброра си на Борислав Михайлов за президент на БФС и имало ли е натиск върху тях (видео)

Шест клуба от аматьорския футбол дадоха днес пресконференция, на която отговориха на някои обвинения, че има сред тях клубове-фантоми. Другата тема, която беше засегната е какво е тяхното виждане за изминалия Осми редовен конгрес на БФС.

Дочко Дочев (ФК Левски 2007, град Левски), Иван Нарлев (Айдемир, Силистра), Йордан Михайлов (Чико-Бунара, село Бяга), Вихър Данчев (Академик 1947, София), Емил Алекиев (Въстаник, село Войняговци) и Румен Андонов (Кракра 1919, Перник) смятат, че резултатът на изборите за нов футболен лидер не предполага по никакъв начин манипулация. Заедно с тях беше и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, който е и член на изпълнителния комитет на БФС.

"Михайлов беше подкрепен масово от всички клубове, което е достатъчно доказателство. Конгресът премина без каквото и да е оцветяване в синьо и червено, както политически, така и футболно, заяви Дочко Дочев, който е и председател на Общинския съвет в град Левски. Той добави, че е бил на срещата на Борислав Михайлов с клубовете от Плевенска област, а една седмица по-късно и на тази на Любослав Пенев. Изслушал е и двамата кандидати, като е искал да се запознае с платформите им.

Йордан Михайлов от пазарджишкото село Бяга е бил на срещата само с Михайлов, а на тази с Пенев не е успял да присъства поради лични причини. Но човекът, който е бил представител на бившия нападател на ЦСКА след това му е позвънил и му е разказал как е преминала тя.

Най-емоционален беше Вихър Данчев от Академик (София), който разказа как и децата на тренировките коментирали въпроса с кандидатите за президентския пост.

"Кой може да ни каже на нас, хора на една достолепна възраст, че нещо трябва да се направ!? Никой! Каквото правим, го правим защото така смятаме, че трябва. За нас футболът е живот и животът е футбол. Борислав Михайлов е показал, че за него футболът е начин на живот, затова беше така масово подкрепен.

"Боби Михайлов спокойно можеше в момента да е в Женева, да си работи в УЕФА и всяка седмица да си избира от кое първенство да отиде и да гледа мачове. Но той избра да остане тук, защото иска да помогне на своята страна. Смешно е да се говори за манипулации на този конгрес, предвид резултата, който се получи, каза още Данчев, който е спортен директор на някогашния славен Академик (София).

За Пенев каза, че единственото, което той е предложил, е името си на голям футболист и в същото време никаква платформа, а единствено раздаване на епитети като "крадци, бандити".

"Да, отличен футболист, но хората се сещат за негови стари случки, които не говорят добре. И за приказката, че който не го харесва, да духа супата. И за онзи случай, когато извика футболисти на

ЦСКА в едно заведение в квартал Горубляне и после играчите трябваше да бягат по улиците, за да се спасяват от момчета от силовите спортове, обясни Данчев. Другото, което не му харесало е отношението на бившия номер 9. По време на своята реч от трибуната на конгреса Пенев каза, че той не приема този конгрес, за него е цирк, уреден мач, делегатите не са никакви делегати и не участва в уредени мачове.

"Един вид той не зачита нашия опит. Повечето хора сме от много години във футбола. От всичките близо 500 делегата едва ли има 15-20 човека, които са млади момчета. Може и да не сме играли на неговото ниво, но ние имаме задачата да държим футбола жив, завърши Данчев.
 

Фото: БФС

Коментар