Стоев вече не е треньор на Лудогорец

Начало / Футбол / Бг Футбол / Стоев вече не е треньор на Лудогорец

Лудогорец се раздели със старши треньора си Стойчо Стоев след равенството 0:0 със Славия в 7-ия кръг на българската елитна дивизия, съобщи пред камерата на Диема изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев. Той уточни, че решението е на собствениците на клуба.

"Искам да съобщя, че Стойчо Стоев вече няма да бъде старши треньор. Чухме се със собствениците. Решението е Станислав Генчев и треньорът на вратарите Здравко Здравков да водят отбора в предстоящия плейоф с Марибор, в който се решава нашето участие в евротурнирите. Една неприятна ситуация, но това е ситуацията, решението е на собствениците. Няма към момента яснота кога ще бъде оповестен нов треньор. Няма решение кога и кой ще поеме Лудогорец. Предстои да видим и да обмислим ситуацията, заяви Петричев.

"Като цяло собствениците не са доволни от облика на отбора. Знаете, че сме свикнали да виждаме отбора по друг начин. Станахме на косъм шампиони, целта беше да се повдигне качеството на отбора, качествато на игра. На този етап това не се получава, но ние сме принудени да вземем мерки. Защото ние сме убедени, че взетите играчи са високо качестов, а Лудогорец има високи цели. Не можем да се засдоволяваме с играта, която виждаме, каза още Ангел Петричев.

"По отношение на мача със Славия- това беше един опорочен мач и двата отбора бяха ощетени грубо. Съжалявам за младото момче Стериакис, който беше изгонен от съдията незаслужено, но този червен картон повлия и на нашия отбор. Вдигна го и после съдията тръгна да компенсира. И респективно ни беше отменен чист гол и отнета победата. Няма да изпадам в детайли за други грешки на страничния съдия, който сигнализира за червения картон, но колеги ми казаха, че е имало и други такива сериозни неточности. Днешните загубени точки не решават първенството и бъдещето на Лудогорец, но за пореден път се чувстваме ощетени, а и Славия бяха грубо ощетени. Поздравления за отбора на Славия, които си постигнаха точката. Надявам се да намалеят подобен тип съдийски грешки. Мачът тръгна атрактивно и завърши по грозен начин.

Според Петричев, не би трябвало нулевото равенство в четвъртък с Марибор в турнира Лига Европа да се отразява, защото са били направени много ротации в състава и са играли футболисти, които не са взели участие в предишната среща.

Не мисля, че е имало умора, която се е отразила. Ясно беше днес след показания червен картон какво второ полувреме ни очаква. Станах свидетел в тунела как съдията Стефан Апостолов се извиняваше на футболистите на Славия, че е направил човешка грешка. Стана тенденция тука да ни ощетяват. Но не съдиите са виновни за резултатите от последните мачове, а имаме вътрешноклубни проблеми и трябва да вземем мерки.

 Фото: ludogorets.com 

Коментар